
Yayınlanma: 11 Temmuz 2022 20:29
Güncellenme: 4 Aralık 2025 16:49
İLK VAKA
Lüks araç içinde uyuşturucu madde kullanırken görüntüleri ortaya çıkan ve ifadesinde "Kokain değil, pudra şekeriydi" deyip, sosyal medya kullanıcıları tarafından tiye alınan eski AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'ndan alınan kan, kıl ve idrar örnekleri sonuçlandı. Adli Tıp'ın raporuna göre, Ayvatoğlu'ndan alınan numunelerden "uyuşturucu maddesi" çıktı. Savcılık, Ayvatoğlu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlıyor.
AKP Genel Merkezi'nde görevli Ayvatoğlu'nun lüks bir araç içerisinde arkadaşlarıyla birlikte kokain kullandığı görüntülerin sosyal medyada gündem olması ile birlikte istifa etmişti, vatandaşlar geçtiğimiz mart ayında Kürşat Ayvatoğlu olayını konuşmuştu.
KOKAİN DEĞİL PUDRA ŞEKERİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınan Ayvatoğlu'nun alınan ilk ifadesinde "Bu madde pudra şekeridir. Biz zaten arkadaş ortamında yabanca müzik dinlerken şaka, taklit amaçlı sanki uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi yaparak eğleniyorduk. Bazen burundan sanki kokain çeker gibi bazen de esrarlı sigara içer gibi yapmış olduğumuz şakalar vardır. Ancak bugüne kadar yapmış olduğum bu şekildeki şakaları kesinlikle videoya çekmedik. Zaten bu görüntünün de benim haberim olmadan çekildiği aşikârdır. Benim kesinlikle hayatım boyunca kokain maddesi kullanmadım" demişti.
İKİNCİ İFADESİNDE İTİRAF
Şüpheli Ayvatoğlu, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Ancak kamuoyunun tepkisi üzerine Ayvatoğlu yeniden gözaltına alınmış, bu kez ifadesinde kokain kullandığını kabul eden Ayvatoğlu, yakın dönemde uyuşturucu kullanmadığını öne sürmüş ve görüntülerin 2 yıl öncesine ait olduğunu savunmuştu. Savcılık ise ev hapsi kararı verilen Ayvatoğlu'nun doğruyu söyleyip söylemediğini anlamak için kan, kıl ve idrar örnekleri aldırmıştı.
ADLİ TIPTAN KOKAİN SONUCU ÇIKTI
Adli Tıp Kurumu, gönderilen numuneler üzerindeki incelemesini tamamladı. Yapılan incelemede Ayvatoğlu ' ndan alınan örneklerde son 6 ay içinde uyuşturucu madde kullandığına dair bulgular elde edildi. Rapor, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderildi.
İKİNCİ VAKA
AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, önceki akşam saatlerinde Facebook’ta yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Kılıç, şunları yazdı:
“İşlerimin yoğunluğu sebebi dolayısıyla AKP Merkez İlçe Başkanlığı göreviminden istifa ediyorum.Her daim Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a ve Partimize bağlılığım devam edecektir. Kamuoyuna saygıylarımla duyurulur."
İSTİFA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, AKP'li Kılıç’ın istifasının arkasında bir skandalın yattığı ileri sürüldü.
Cep telefonu kaydında, bir kişinin makam koltuğunda sızmış halde uyuduğu görülüyor. Bu kişinin muhasebeci olan Kılıç olduğu iddia ediliyor.
Görüntüyü çeken kişi, çekmecede ‘metamfetamin’ adı verilen uyuşturucu madde ile hassas tartıyı gösteriyor. Masanın üzerinde ise ‘meth pipe’ denilen ve metamfetamin içmekte kullanılan pipo benzeri alet var.Kılıç’ın sızmışken görüntülendiği mekan ve duvar kağıdının Facebook hesabındaki profilinde kullandığı fotoğraftakiyle aynı olduğu görülüyor. Facebook hesabında yapılan incelemede, üzerindeki ceketle çektirdiği başka fotoğraflar da bulunuyor.