Yayınlanma: 21 Ekim 2022 16:01
Güncellenme: 18 Ocak 2025 21:42
Almanya’da araba almak oldukça kolay görünüyor; ama araba aldıktan sonra birçok işlem sizi bekliyor olacak. Araba alırken birçok noktaya dikkat etmeniz gerekir. Cazip görünen bazı taksitli araba kampanyaları konusunda sizi uyarmalıyız. Almanya’da leasing ile araba almak en çok tercih edilen uygulamaların başında gelmektedir. Sizin de kenarda birikmiş paranız yoksa leasing ile araba almayı tercih edebilirsiniz. Peki Almanya’da araba alırken nelere dikkat edilir? Kimden hangi yöntemler ile araba alınmalıdır? İşte hepsinin yanıtlarını sizler için haberimizde derledik... Almanya’da araba sahibi olmak istiyorsanız 2 şeye dikkat etmeniz gerekir. Birincisi arabayı direk banka kredisi ile almak ya da leasing ile araba almak. Bunun farkını bilirseniz daha ucuz araç satın alabilirsiniz. Gelin birlikte Almanyada araba almanın tüm püf noktalarını inceleyelim. Almanya’da araba almak çok fazla resmi prosedür istemeyen bir işlemdir. Ehliyeti olan her sürücü araç satın alabilir. Ama işin asıl can sıkıcı tarafı araba satın alındıktan sonra başlıyor. Özellikle araç sigortasının ve zorunlu hayat sigortasının çok yüksek çıkması ile araç almak bir sorun haline gelebiliyor. Yine de Almanya’da otomobil sahibi olmanın güzelliğine engel olacak bir durum söz konusu değildir.
Almanyada araba almak için ilk önce sıfır mı yoksa 2. el mi bir araç alacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Sıfır araçları Leasing sistemi ile satın alabiliyorsunuz. Mini otomobil kredisi olan bu sistem ile 4 yıllık uzun vadeli şekilde ve ayda 300 Euro ödeyerek sıfır araç sahibi olabiliyorsunuz. Sistemin detaylarını aşağıda ayrıca belirttik. Almanya’da yaşayan kişiler için araç sahibi olmak oldukça kolaydır diyebilirim. Kişinin aldığı maaşının 5 katına çok güzel araçlar satın alınabilir. Ama almak istediğiniz araba bütçenizi aşıyorsa o zaman araba firması size şöyle güzel bir teklifte bulunacak. Aracın gerçek değerinin %40’ı sizden ilk etapta istenmeyecektir. Siz kalan %60 değerini taksitler halinde ödeyeceksiniz. Bu taksitler de genelde 500 Euro altında olacağı için iyi bir araba alırken bile pek zorlanmanız söz konusu olmaz. Diyelim ki, 40.000 Euroya bir otomobil beğendiniz. Bunun en az 15000 Euro kadarı araç firması ya da anlaşmalı galeri sizden istemeyecektir. Kalan 25000 Euro aylık 300 Euro taksitler halinde ve çok düşük faizler ile size teklif edilecektir. Siz de kabul edip gerekli anlaşmaları imzalayıp arabanızı alıyorsunuz.
Almanya'da 2021'de en çok satan otomobil modelleri. Golf yine ilk sırada. İlk 8'deki 5 model Volkswagen'in. CC: @eozpeynirci @erolsahin_ebs pic.twitter.com/uDpV5HDz02
— Alper Üçok (@AlperUcok) March 22, 2022
Almanya'da araba almak oldukça kolay olsa da araba aldıktan sonra çeşitli işlem mevcuttur. Almanya'da araç almak çok fazla resmi prosedür istemeyen bir işlemdir ve ehliyet sahibi olan her sürücü araçlarını satın alabilir. Fakat işin asıl can sıkıcı kısmı ise arabayı satın aldıktan sonra başlar.
Almanya’da araba almak için gerekli belgeler ve şartlar arasında, leasing için oturma izninin olması, çalışma izninin olması, ehliyet sahibi olmak, 18 yaşını doldurmak, araba leasing için sabit gelir ve iş sahibi olunduğuna dair bir belge gerekiyor. Bunları tamamladığınız zaman rahatlıkla Almanya’da araç satın alınabilir. Yurt içinde yaşayan Almanlar da araçlarını bu tarz şartlar altında satın almaktadır. Yani araç sahiplerinin 18 yaş üzerinde olması ve sabit gelir işinin olması gerekiyor.
Almanya’da araba sahibi olmak istiyorsanız 2 şeye dikkat edeceksiniz. Birincisi arabayı direk banka kredisi ile almak ya da leasing ile araba almak. Bunun farkını bilirseniz daha ucuz araç satın alabilirsiniz.
Almanya’da yaşayan kişiler için araç sahibi olmak oldukça kolaydır diyebilirim. Kişinin aldığı maaşının 5 katına çok güzel araçlar satın alınabilir. Ama almak istediğiniz araba bütçenizi aşıyorsa o zaman araba firması size şöyle güzel bir teklifte bulunacak.
Aracın gerçek değerinin %40’ı sizden ilk etapta istenmeyecektir. Siz kalan %60 değerini taksitler halinde ödeyeceksiniz. Bu taksitler de genelde 500 Euro altında olacağı için iyi bir araba alırken bile pek zorlanmazsınız.
Örnek vererek devam edeyim. Diyelim ki, 40.000 Euroya bir otomobil beğendiniz. Bunun en az 15000 Euro kadarı araç firması ya da anlaşmalı galeri sizden istemeyecektir. Kalan 25000 Euro aylık 300 Euro taksitler halinde ve çok düşük faizler ile size teklif edilecektir. Siz de kabul edip gerekli anlaşmaları imzalayıp arabanızı alıyorsunuz.
Almanya’da banka kredisi olmadan da araba almanız mümkün. İpotekli araba satan galeriler ipotek karşılığında size taksitle araba satışı yapabilir. Birçok Türk galerici var zaten. Özellikle, Berlin, Münih, Hamburg, Frankfurt, Köln gibi bölgelerde Türkler çok yaşadığı için araba alım satımı yapan birçok Türk galerici bulabilirsiniz.
Leasing bir araç kiralama yöntemidir. Genellikle işletmelerin tercih ettiği leasing, yatırım malı olarak kullanılan bir aracın, sözleşme süresi boyunca leasing firması tarafından belirlenen kiralama ücreti karşılığında aracı kiralayanın kullanım hakkı elde etmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.
Almanya'da araba almak için gerekli belgeler ve şartlar arasında, leasing için oturma izninin olması, çalışma izninin olması, ehliyet sahibi olmak, 18 yaşını doldurmak, araba leasing için sabit gelir ve iş sahibi olunduğuna dair bir belge gerekiyor.