Yayınlanma: 6 Nisan 2023 16:51
Güncellenme: 18 Ocak 2025 04:41
Yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin işlevselliğindeki artışa paralel olarak gündelik yaşamdaki önemi de arttı.
Dünyanın prestijli üniversitelerinden London School of Economics’te çalışan ve Nobel ödülü bulunan Christopher Pissarides katıldığı bir etkinlikte ChatGPT’nin çalışma hayatının geleceğine etkisiyle ilgili öngörülerinden bahsetti.
İş hayatında otomasyonun etkileri üzerine çalışmalarda bulunan akademisyen, iş dünyasının yapay zeka destekli sistemlere hızla adapte olabileceğini düşündüğünü belirtti.
İskoçya’nın başkenti Glasgow’da katıldığı bir etkinlikte konuşan Pissarides, “Ben bu teknolojilerin verimliliği artıracağına dair iyimserim” şeklinde konuştu.
Pissarides son dönemde OpenAI’nın geliştirdiği ChatGPT ve Google’ın geliştirdiği Bard gibi yapay zeka sistemlerinin insanların faydasına olabileceğini vurgulayan başarılı akademisyen, “Bu teknolojiler genel olarak sağlığımızı daha da iyileştirebilir. Rahatlıkla haftada dört gün çalışmaya geçebiliriz” dedi.
Yapay zeka sistemlerinin olumlu yanlarının yanı sıra mahremiyet ihlalleri yapmak için kullanılabileceği konusunda uyaran Pissarides, “Bu tür teknolojilerin gerçek bir etki yaratması uzun sürecek ve bu zaman zarfı içerisinde insanlar adapte olacak” dedi.