Yayınlanma: 14 Nisan 2022 23:32
Güncellenme: 20 Kasım 2024 05:49
Devlet destekleriyle salgın döneminde sizlerin yanında olmaya çalıştık. Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarını yeniden yapılandırabilmelerini sağladık. Esnaf ve sanatkarlarımızı yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz.
Karadeniz'deki krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Hammadde fiyatlarındaki artış bizi de etkiledi.
Fiyatları haksız şekilde yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz. Çalışanların gelir seviyesini yükseltmek için pek çok önemli adım attık. Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alıyoruz.
İnternet üzerinden satış yapan e-ticaret platformlarına da çeki düzen veriyor, belirli sınırlamalar getiriyoruz. Kendi işiniz kurmak isteyen girişimcilere verdiğimiz destekleri artırıyoruz. Çeşitli istihdam projeleriyle özellikle gençlerimizin meslek öğrenme ve kazanç sahibi olmasını sağlıyoruz.
İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla Türk lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek, döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz. Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 milyar liralık bir kaynak ayırdık. KOBİ'ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limiti olan yüzde 9'a varan yıllık faiz oranı ve 2 yılı ödemesiz 3 ila 10 yıl arası vade ile kullandırılacak bu kredi paketinin sektörlerimize hayırlı olmasını diliyorum.