Yayınlanma: 10 Mart 2023 12:58
Güncellenme: 17 Ocak 2025 09:22
İnsan vücudunda hala çoğumuzun bilmediği görevler üstlenen uzuvlarımız mevcuttur. Bu uzuvlardan biri olan erkek memesinin ne işe yaradığını bu yazımızda ele alacağız. Eğer siz de erkek memesi ne işe yarar, erkeklerin memesi ne işe yarar, erkeklerde neden meme var, erkeklerin neden memesi var, erkek memesi, erkek memesi neden var? Sorularının cevabını merak ediyorsanız cevaplar haberimizde…
Erkek memesi esasında embriyo iken belli bir döneme kadar gelişen, ardından gelişimi duran bir uzuvdur. Şöyle ki, erkek ve kadın bebekler 6 hafta boyunca kadın fizyolojisiyle gelişim gösterirler. Bu gelişim esnasında memeler de gelişir. Altıncı haftadan başlayarak erkek kromozomu devreye girerse, memelerdeki oluşum durur, kadın kromozomu devreye girerse bu oluşum artarak devam etmeyi sürdürür.Özetle süt bezlerinin oluşmasıyla süre gelen bir süreç gelişir.
Oluşumu yukarıda aktarılan durumda, altıncı haftaya kadar oluşmuş memelerde hiçbir işlevsel durum bulunmamaktadır. Erkekte bu meme oluşumu bu süreçte duraklayıp, erkek kromozomları harekete geçtiği için, işlevsiz olarak sürece dahil olur. Yani, erkek memeleri çok çok az ve nadir etkiler dışında herhangi bir işleve sahip değillerdir.
Fakat süt bezleri ve ter bezleri hem erkeklerde hem kadınlarda belli oranlarda gelişim gösterdi. Ancak kadınların ve erkeklerin farklı koşulları (Kadınların anne olması gibi), süt bezlerinin kadınlarda çok daha fazla gelişmesine erkeklerdeyse gelişimin durmasına neden oldu.
Süt bezleri ile alakalı da ufak bir bilgi vermek gerekirse, uzmanların açıklamalarına göre bebeklerin süt bezlerinden sütü içmedikleri ağızlarına salgıladıkları gibi bir bilgi de mevcuttur. Hatta sırf bu nedenden dolayı, salgı bezlerinin bebeklerde oluşturduğu algıdan ötürü, bebeklerin anneleriyle çok daha sıkı bir bağ içerisinde oldukları vurgulanmaktadır.