
Yayınlanma: 31 Mayıs 2020 16:27
Güncellenme: 5 Aralık 2025 12:09
Polis departmanını açıkça tehdit eden videoda, #GeorgeFloyd’u öldüren polislerle ilgili gerekli adımlar atılsın, aksi takdirde bizim atacağımız adımları bekleyin” ifadeleri dikkat çekti. Yaşanan bu olay sonucunda ayaklanan vatandaşlar, bu videoyu yayarak milyonlarca kişinin izlemesini sağladı. Youtube’un videoyu kaldırması, pekçok kişinin eleştirilerine neden oldu.
Paylaşılan videoda maske takan bir anlatıcı, adaleti sağlamak için “yozlaşmış bir örgüte” güvenmediklerine dikkat çekerek, ilgililerin birçok suçunu dünyayla paylaşacaklarını dile getirdi.
Ünlü hacker grubunun yayınladığı videodaki açıklamaların tamamı ise şu şekilde:
“İnsanları öldüren ve suç işleyen devlet memurlarının bizim gibi suçtan hüküm giymeleri gerekir. Aksi takdirde istediklerini yapabilecekleri bir belgeleri olduklarına inanırlar. Yalnızca birkaç kötü polisin tüm iyi polislerin adını lekelediğini iddia edeceksiniz ancak bu kötü polisler, insanlara ve bu kötü polislere ceza vermeyi reddeden sizlere karşı suç işlerken diğer ‘iyi’ polisler orada durursa ne olacak?
İnsanlar bu yolsuzluktan ve insanları koruma sözü vermiş bu kurumun şiddetinden artık sıkıldı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olaylardan sonra birçok insan, sizlerin burada bizi korumak için değil, bizi bastırmak ve suçlu egemen sınıfın isteklerini yerine getirmek için bulunduğunuzu anlamaya başladı.
Kontrolü elinde tutan insanların düzenini sağlamak için buradasınız, kontrol edilen insanların güvenliğini sağlamak için değil. Hatta, elit kesimin küresel baskı mekanizmasını devam ettirmek için kullandığı mekanizmanın ta kendisi sizsiniz.
Dünya artık gözünü açmaya başlıyor ve bir sonuç olmadan dökülen her kan artık insanları daha da sinirlendiriyor. Bu memurlar cezai suçlamalarla cezalandırılmalı ve özellikle Memur Chauvin cinayetle yargılanmalı. Maalesef sizin yozlaşmış adalet sisteminize güvenmiyoruz, bu nedenle işlediğiniz suçları dünyanın gözleri önüne sereceğiz. Biz büyük bir grubuz. Bizi bekleyin.”
Öldürülen George Floyd’un “buzdağının sadece görünen yüzü” olduğunu vurgulayan grup, insanları öldüren ve suç işleyen memurların cezalarını çekmeleri gerektiğini belirtti. Bu videonun ardından Minneapolis ve Chicago polis departmanlarının web siteleri ve dijital tesiz sistemlerinin hacklendiği de iddia edildi.