Türkiye merkezli teslimat uygulaması Getir, aldığı yeni yatırımla birlikte değerini 7.5 milyar dolara yükseltti.
Getir, değerini 2 ayda 3 katına çıkardı. Türkiye merkezli teslimat uygulaması, 26 Mart tarihinde aldığı 300 milyon dolarlık yatırımla 2.6 milyar dolar olan değerini, yeni aldığı yatırımla 7.5 milyar dolara yükseltti. Böylelikle Getir, 2 ay içerisinde değerini neredeyse üç katına çıkarmış oldu.Salgın nedeniyle insanların evlerine çekilmesiyle birlikte eve teslimat hizmetlerinde talep patlamasına neden oldu.Türkiye merkezli şirket, yeni aldığı yatırımlar değerini neredeyse üçe katladı. Getir tarafından yapılan açıklamada, şirketin son olarak 555 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığı kaydedildi.
Sıra Amerika’da
2021 yılının ilk altı ayında toplamda 1 milyar dolara yakın yatırım alan Getir, 5 ay içerisinde değerini yaklaşık 9 katına çıkarmış oldu. Şirket, bu yatırımla Türkiye ve Avrupa’daki büyümesine devam ederken, yılın ikinci yarısında Amerika pazarına girmek için hazırlıklara başladı.Getir, geçtiğimiz mart ayında üçüncü yatırım turunu 300 milyon dolar ile tamamlamış ve unicorn listesinde yer bulmuştu. İki ayın ardından dördüncü yatırım turunu da tamamlayan Getir, 555 milyon dolarlık yeni yatırımla 7 milyar 555 milyon dolarlık değere tırmandı.Son yatırım turunda, mevcut fonlardan Sequoia Capital ve Tiger Global Getir’e yatırımlarına devam ederken, Silver Lake, DisruptAD ve Mubadala Investment Company ise Getir’in yeni yatırımcıları arasında yer aldı.Getir’in kurucusu Nazım Salur, konu hakkında şunları söyledi: “Getir’in bu değere ulaşması 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile harmanlandığında dünyada nasıl bir ilgi uyandırdığını gösteriyor. Bu aslında Türkiye’den de yeni teknolojik iş modellerinin çıkabileceğinin de göstergesi. Yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işlerimizi daha hızlı büyütmeye hem de yeni ülkelerde bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeye devam edeceğiz”
Yıl Sonunda 6 Ülkede Türk Rüzgarı Esecek
Şu an Türkiye, İngiltere ve Hollanda’da hizmet veren Getir uygulaması, haziran ayında Paris ve Berlin’deki faaliyetlerine başlayacak. Yılın son çeyreğinde Amerika pazarına girmeyi hedefleyen teslimat şirketi, böylece yıl sonun kadar 6 ülkeye ulaşmış olacak ve kurucusu olduğu pazarın standartlarını yeni giriş yaptığı ülkelerde de kendisi belirleyecek.