230
0

Kılıçdaroğlu: Gaffar Okan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamaz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Çatalca'da halk buluşmasına katıldı.

Kılıçdaroğlu: Gaffar Okan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamaz
Yazar: Derin Demirel

Yayınlanma: 17 Nisan 2023 22:38

Güncellenme: 23 Nisan 2024 18:41

Kılıçdaroğlu: Gaffar Okan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamaz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Çatalca'da halk buluşmasına katıldı. HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı'na katılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Gaffar Okan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamaz. Bizim, CHP’nin iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan, iki bayrak. Katillerle, teröristlerle iş tutanlar, bize ders vermeye kalkamaz" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bugün İBB'nin Çatalca'da düzenlediği sığır süt yemi ve mazot dağıtımı programına katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

 “Baharı beraber, birlikte getireceğiz. Göreceksiniz, güzel Türkiye'yi göreceksiniz. Güzel Türkiye'de hep birlikte yaşayacağız. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Sözüm söz. Size gerçekten de mutlu bir yaşam vaat ediyorum. Huzurlu bir yaşam vaat ediyorum. Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vaat ediyorum. Kucaklaşan bir Türkiye vaat ediyorum. Az önce Büyükşehir Belediye Başkanı'mızı dinlediniz, Cumhurbaşkanı Yardımcımızı dinlediniz. Çatalca'nın köylerine yaptığı yardımları da ifade etti. O Çatalca'ya, biz bütün Türkiye'ye aynı yardımları yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz.


“BÜTÜN DÜNYA DUYACAK”

* Sevgili anneler; evlatlarınızı okula gönderirken beslenme çantası uygulamasına artık son. Çünkü evlatlarımız, okulda arkadaşları ile beraber suyunu içecek, sütünü içecek, yemeğini yiyecek, karnı tok evine dönecek. Böylece hiçbir anne, ‘acaba beslenme çantasına bugün ne koyayım' diye düşünmeyecek. Evlatlar, hepimizin evladı. En iyi beslenmeyi hak ediyorlar. 20 yıldır yapamadılar. Allah nasip eder, göreceksiniz, ilköğretim döneminde yapacağız. Bütün Türkiye duyacak. Bütün dünya duyacak.

* İktidar için çalışacağız. ‘Nasıl olsa kazanıyoruz, oturalım' dediğiniz anda bu iş olmaz. Çalışacağız. Hep beraber, birlikte çalışacağız. Çünkü gün, bir siyasi parti günü değil. Gün, artık bir Türkiye günüdür. Ya demokrasi ya diktatörlük; arada tercihimiz olacak. Demokrasiden, insan haklarından yana, adaletten yana, hak ve hukuktan yana, kadın ve erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir Türkiye için çalışacak ve mücadele edeceğiz.

* Esnaf kardeşlerimiz var etrafta. Esnafın pandemi dönemindeki aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Onların huzur içinde hizmet vermelerini ve kazanmalarını sağlayacağız. Beşli Çete kazanmayacak, çiftçi kazanacak. Beşli Çete kazanmayacak, esnaf kazanacak. Esnaf için, çiftçi için, üreten için çalışacağız. Bazen diyorlar ki ‘Efendim Beşli Çetelerden bu parayı nasıl alacaksın?'. Adalet içinde, söke söke alacağım. Hiç endişe etmeyin. Söke söke alacağım. Her kuruşu alacağım.

“KUL HAKKI YİYENLERİ ASLA VE ASLA AFFETMEYECEĞİM”

* Götürdüler ya dışarıya 418 milyar doları. Sanıyorlar, ‘götürdük ve bunu kimse alamaz'. Alacağım, alacağım. Bay Kemal, onların tamamını alacak. Tamamını alacağım. Onların gece yatmadığını, kabuslar gördüklerini de biliyorum. Ama kul hakkı yemek en büyük günahsa kul hakkı yiyenleri asla ve asla affetmeyeceğim.

* Demokrasi için beraberiz, altı lider bir aradayız. Tek hedefimiz Türkiye. Türkiye huzur içinde yaşasın istiyorum. Az önce Ekrem Başkan'ımız söyledi, ‘Partizanlık yapamayacağız' diye. Partizanlık yok. Kişinin kimliği başımın üstüne, inancı başımın üstüne. Ben, şuna bakacağım; o evde herkeste huzur var mı, o evde çocukların karnı tok mu, o evde anne çocuklarını huzur içinde yatağa yatırıyor mu? O evde huzur varsa benim için de bütün dünyada ve Türkiye'de huzur var demektir. Ama bir çocuk açsa, artık diyeceğim ki '85 milyon açız'. Çünkü o çocuğun önce karnının doyması lazım. Felsefem, inancım, dünyaya bakışım da bu.

* Saraylarda oturmayacağız. Çankaya Köşkü'ne, Gazi Mustafa Kemal'in oturduğu ve Türkiye'yi yönettiği yere gideceğiz. Onlar, sarayın meraklısı. Onlar, para meraklısı. Onlar, dolar meraklısı. Onlar, haram yeme meraklısı. Ama bizde öyle bir merak yok. Çok şükür mütevazı yaşıyoruz. Güzel yaşıyoruz. Herkese hizmet etmekten de onur duyuyoruz. Herkes ile beraber ve birlikte olacağız.

“HER YERDE HUZURSUZLUK VAR”

* Geçen seçimlerde AK Parti ve MHP'ye oy veren vatandaşlarıma da seslenmek isterim. Bakınız, Türkiye'ye bakınız. Her yerde bir huzursuzluk var. Her yerde bir sorun var. Esnaf hayatından memnun değil, çiftçi hayatından memnun değil. Evladını üniversiteye gönderen anne ve baba hayatından memnun değil. Herkeste bir endişe, ‘Ne olacak bu memleketin hali' diye. Onlara sesleniyorum. 22 yıldır ülkeyi yönetenler, bugün Türkiye'yi nereye getirdiler? Herkese el avuç açar duruma geldik.

* Bakınız, Suriye'de 34 askerimiz şehit oldu. Beyefendi, koşa koşa Putin'in kapısına gitti, dakikalarca bekledi Putin'in kapısında. Kronometreyi açtı Putin, bütün dünyaya onu gösterdi. O, Türkiye Cumhuriyeti için bizim kabul edebileceğimiz bir olay değildir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir başka ülkenin başkanının kapısı önünde saatlerce, dakikalarca beklemez. Bekletmeyeceğiz ve olmayacak böyle bir tablo. Oysa ne olması gerekirdi? Şehit olan bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi gerekirdi, değil mi? Şehit olan bizim askerimiz. Ne diyor? ‘Dünya lideriyim' diyor. Sen geç onları, kapıda dakikalarca beklendin mi? Kronometre açıldı mı? Geç onları geç.

“KATİLLERLE, TERÖRİSTLERLE İŞ TUTANLAR BİZE DERS VERMEYE KALKAMAZ”

* Heyecanınızı 14'ünde kaybetmeyin, sandığa gidin, komşunuzu, yakınınızı alın. Aman ‘bugün hava güzel, biz pikniğe gidelim' demeyeceksiniz. Sandığa gideceksiniz. Bütün sandıkların güvenliğini aldık, ondan emin olun. Bütün sandıkların güvencesi alınmış vaziyette. Hiç endişe etmeyin. Dolayısıyla kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Acı ve sorunu yaşayan sizsiniz. Sizin huzur içinde yaşayabileceğiniz güzel bir Türkiye'yi inşa etmek istiyorum. Aile Destekleri Sigortası'nı, Allah nasip ederse uygulamaya koyacağız. Göreceksiniz, hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim.

* Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Herkesin sorunu ile ilgileneceğiz. Her sorunu çözmeye çalışacağız. Bizi şimdi suçluyorlar. Hangi gerekçe ile suçladıklarını da biliyorum. Gaffar Okan'ın katilleri ile iş tutanlar, bizi suçlayamazlar. Gaffar Okan'ın katilleri ile iş tutanlar, bizi suçlamaya kalkanlar; Çatalca meydanından söylüyorum. Bizim, CHP'nin iki kırmızı çizgisi var. Bir; vatan. İki; bayrak. Bunu her yerde söyleyin. Deyin ki ‘Gittik, Bay Kemal'e sorduk, senin kırmızı çizgin nedir diye. Bay Kemal dedi ki benim iki kırmızı çizgim var. Bayrağım ve vatanım.'

* Katillerle, teröristlerle iş tutanlar, bize ders vermeye kalkamazlar. Biz, Kuvayi Milliyeciyiz. Onlar Kuvayi Milliye'nin ne olduğunu da bilmezler. Biz her şeyi biliriz. Tarihimizi biliriz, geleceğimizi inşa etmek isteriz.

“SİZE HİZMET, HAKKA HİZMETTİR”

* Fidan gibi evlatlarımız geleceklerini yurt dışında bekliyorlar. ‘Almanya'ya mı, Fransa'ya mı, Kanada'ya mı gideyim' diye bekliyorlar. O evlatlarımıza öyle güzel bir Türkiye inşa edeceğiz ki, gidenler de Türkiye'ye gelecek. Burada çalışacaklar, burada üretecek ve kazanacaklar. Burada evlenecek, burada anne ve babalarına güzel torunlar verecekler.

* (Her şey çok güzel olacak sloganı üzerine) Her şey gerçekten de her şey çok güzel olacak. Her şeyi çok güzel yapacağız. İnanın. Bizim mala ve mülke ihtiyacımız yok. Plato'nun söylediği, 2 bin 400 yıl önce söylediği güzel bir söz var; ‘İktidar sahipleri, iktidardayken zenginleşiyorlarsa sizin haklarınızı değil kendi mallarını korumaya başlarlar'. İktidar sahiplerinin zenginleşmesini asla kabul etmiyoruz. Size hizmet, hakka hizmettir. Bunu unutmayın.”

“İNSANLARIN GÜZEL BİR ORTAMDA YÜCE YARADAN'A SIĞINMALARI HEPİMİZİN ORTAK ARZUSU”

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü Hacı Naif Akkuş Camii'nin ibadete açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu'na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, yanında duran bağışçıya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Güzel insanlar gelecek, burada Yüce Yaradan'a dua edeceklerdir. Kalpleri, gönülleri burada, o dua ortamı içerisinde güzel şeyler dileyeceklerdir. Elbette ki insanların güzel bir ortamda Yüce Yaradan'a sığınmaları, dua etmeleri hepimizin ortak arzusudur. Dolayısıyla bu bağışı yapan ve katkıda bulunan, özellikle belediye başkanımıza da yürekten teşekkür ederim” dedi.

Kılıçdaroğlu, yurttaşların arzu ettiği ibadethanede ibadetini yapmasını arzuladıklarını da belirirken şöyle konuştu:

* “Herkesin inancına saygı duyarız, hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz, yetkimiz yoktur. Hep beraber Sayın Temel (Karamollaoğlu) Beyin de ifade ettiği gibi, adalet, adalet, adalet. Adalet devletin dini ve adaleti her yerde savunmak ve her yerde gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundayız.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi İftarı programına katıldı.

İMAMOĞLU: 14 MAYIS'TA MİLLETÇE HUZURA, BEREKETE KAVUŞMAYI DİLİYORUM

Kürsüye ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İmamoğlu, “Bizim bütün gayretimiz, insanların barış ve sevgiyle buluştuğu bu cennet vatanda bir arada yaşayabilmek, Türkiye'yi huzurlu, mutlu, zengin ve güçlü bir ülke yapabilmek. İşte siyaset tam da bu anlamda yüce amaçlar için bir araçtır. Siyaseti bir amaç haline getirmek, seçimleri kazanan tarafın her şeyin kazandığı, kaybeden tarafın her şeyi kaybettiği bir kavga gibi görmek bu ülkeye derin zararlar ve yaralar veriyor. Siyaset toplumu ayrıştırmak değil, buluşturmak için bir araç olduğunu unutmamalıyız. Bu anlayışın ülkemize hakim olmasını yüce yaratandan diliyorum. 14 Mayıs'ta milletçe huzura, berekete kavuşmayı diliyorum.” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: BİZ İKTİDARA GELİRSEK TÜRKİYE AVRUPA'NIN 3-5 SENE ZARFINDA EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ARASINA GİRECEKTİR

İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Karamollaoğlu da ülkede barışın, huzurun tesis edilebilmesinin ahlaki ve manevi değerlerimize sahip çıkmakla olacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

* “Biz iktidara gelirsek Türkiye Avrupa'nın 3-5 sene zarfında en gelişmiş ülkelerin arasına girecektir. Buna inanıyorum. Samimi olarak biz konularımızı ele alırsak emin olun Avrupalılardan bin kat daha başarılı oluruz. Dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Komşularımız var, irtibatta olduğumuz ülkeler var. Kuzey Amerika var, Güney Amerika'da birçok ülke var. Asya var, Çin var, İslam ülkeleri var, Rusya var. Biz bütün bu ülkelerle şahsiyetli bir politika oluşturmak mecburiyetindeyiz. Onların etkisinde kalmadan, hakkı üstün tutan, sadece ülkemizde değil, dünyada da adalete önem veren bir anlayışı mutlaka gerektireceğiz.”

KILIÇDAROĞLU: BİZ MİLLET İTTİFAKI OLARAK KUTUPLAŞMAYI KIRMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK

Kılıçdaroğlu da ülkede yaşanan kutuplaşmaya dikkat çekerek, “Uzun yıllardır çeşitlilik uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek halk, farklı gruplara çekildi. Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp, değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık.” dedi.

“BU SOFRADA AÇ GÖZLÜLÜK, HIRS, ART NİYET, KİBİR YOK”

Millet İttifakı'nı Halil İbrahim sofrasına benzeten Kılıçdaroğlu, “Liderler olarak Halil İbrahim sofrasına oturduk. Halkımızı da adalet, eşitlik, hukuk, özgürlük ve hakça paylaşım için bu sofraya davet ettik. Milletimizin sofrasında sadece karınlar doymakla kalmıyor, bu sofrada birlik ve beraberliğimiz de güçleniyor. Sofranın yaşattığı değerler vardır, biz de o değerleri benimsedik. Bu sofrada aç gözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok. Ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var. Bu sofraya her oturan bilsin ki, yanındakini de düşünür. Bu sofrada kimse, lokmasını yutmadan ikinci lokmaya el uzatmaz. Aynı aşa kaşık salladığımız bu sofraya konulan her şey nimetten görülür, israf edilmez. Milletimiz için kurduğumuz bu Halil İbrahim sofrası, birliğin, düzenliğin ve sürekliliğin sofrasıdır. Birlik ve dayanışmanın, paylaşmanın, tütmeye devam eden ocakların ve süren yaşamın sofrasıdır. Bu sofra denkliğin ve eşitliğin sofrasıdır.” dedi.

“BU SOFRA HARAM YİYENLERİN SOFRASINA HİÇ AMA HİÇ BENZEMEZ”

“Soframızda herkesin yeri vardır ve soframıza oturan herkes saygındır ve saygı görür” diyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

* “Bu sofrada kimse güç ve itibar gösterisi yapmaz. Bu sofra haram yiyenlerin sofrasına hiç ama hiç benzemez. Yozlaşma, savurganlık, eşitsizlik, adaletsizlik bu sofrada kendisine yer bulmaz. Bu sofra hak sofrasıdır. Herkes payını alsın diye kuruldu. Bu sofra dostlar sofrası, birlikteliğimiz büyüsün diye var. Bu sofranın bereketi aynı zamanda ülkemizin de bereketidir. Değer odaklı yaşam da bu sofrada filizleniyor. Bu filizler fidan olacak, sonra çiçek açacak ve inanın baharların en güzeline hep birlikte kavuşacağız.

“TÜM MİLLETİMİZİ BU GÜZEL SOFRAMIZA DAVET EDİYORUZ”

* Bilge dostum Temel Bey ve soframızdaki diğer liderleriyle biz bu ortak paydada buluştuk. Milletimizle birlikte azimle, kararlılıkla ve inançla yürüyoruz. Bu topraklarda yeşerecek yeni nesiller için adil bir düzeni savunuyoruz. Bu sofrada herkese, her dosta, her cana yer var. Hakça paylaşmak ve insanca yaşamak için tüm milletimizi bu güzel soframıza davet ediyoruz.”

 

Döviz Çevirici

Popüler Aramalar
    En Popüler Haberler

    Yorum Yap

    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde TRSondakika - Dünyadan Son Dakika Haberler, Spor, Dünya, Politika, Sağlık, Forex, Kripto, Ekonomi, Emlak görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapan yok! İlk yorumu siz yapın...
    Dünyadan Son Dakika Haberler, Spor, Dünya, Politika, Sağlık, Forex, Kripto, Ekonomi, Emlak.

    trsondakika: Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi. Son dakika haberleri ve en güncel haberler trsondakika'da.