Yayınlanma: 18 Mayıs 2023 20:05
Güncellenme: 18 Ocak 2025 13:33
Dokunup sayfalarını çevirerek okuduğumuz kitapların verdiği keyif ayrı diyebiliriz. Yine de artık insanların büyük bir çoğunluğu bilgisayar, akıllı telefon ve tabletleri üzerinden haber okuyor; gazete almıyor ya da en sevdiği kitabı PDF versiyonunu tabletine indiriyor ve oradan okuma yapmayı pratik buluyor. Bu yüzden dijital tarafta dikkat çeken ücretsiz kitap okuma uygulamaları dikkat çekecek kadar arttı. Bu konuyu araştıranlar için kitap okuma uygulamaları, ücretsiz kitap okuma uygulamaları, kitap okuma uygulamaları türkçe, en iyi kitap okuma uygulaması, kitap okuma uygulaması konularını haberimizde işledik…
Moon+ Reader uygulaması Android kullanıcıları için oldukça popüler bir tercih zira uygulama en çok değerlendirilen ve olumlu yorum alan mobil kitap okuma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz formatı da bulunan bu uygulamanın Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca gibi toplamda 42 dili desteklediğini söylemek gerek. Yüksek görüntü kalitesi sunan bu uygulama, gece ve gündüz olmak üzere iki farklı modda okumalar yapmaya imkan tanıyor. Ücretli versiyonunda ise sunulanlar şunlar: Parola ile hesap yönetme, reklam görmeme, okuma istatistikleri sunma.
Kobo mobil uygulaması hem iOS kullanıcıları için hem de Android kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan bir uygulama. Ücretsiz kitap arşivinin oldukça geniş olduğu bu uygulamayı diğerlerinden ayıran ise kesinlikle sosyal medyada paylaşım yapabiliyor olma opsiyonu. Uygulamada, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce ve Japonca dilleri destekleniyor. Bunun yanında uygulamada ekran parlaklığı ve kelime boyutlarını kişiselleştirme imkanı var. Kobo kullanıcının okuma alışkanlıklarını öğrenen ve ona göre de kitaplar önerebilen bir yapay zekaya sahip.
Amazon kısa süre önce ülkemize Amazon Prime servisini resmî olarak getirdi. Oldukça rekabetçi olan ücretiyle dikkat çeken Amazon’un Kindle uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor ve yüzlerce kitabı ücretsiz bir şekilde okuma imkanı sağlıyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey dil desteği. Türkçe dil desteğinin bulunmadığı kitap İngilizce olarak kitap okumak isteyenler için bir cennet adeta. İngilizce dışında desteklenen diller ise, Almanca, Basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Hollandaca, Geleneksel Çince, Japonca, Portekizce, İspanyolca ve İtalyanca..
Tüm uygulamalardan önce milyonlarca kişinin e-kitap ila tanışmasını sağlayan ve çok geniş kütüphanesiyle dikkat çeken Wattpad, Türkçe, Almanca, Fransızca, Çince, İngilizce ve İtalyanca gibi toplam 24 dili destekliyor oluşuyla bir adım öne çıkıyor. Bununla birlikte üye olduğunuzda kitaplardan, makalelere kadar kendi yazılarınızı da paylaşma imkânı sağlıyor.
FullReader, popüler ve modern bir e-kitap okuyucu uygulaması olarak tanımlanabilir. Çok çeşitli e-kitap dosya türlerinin yanı sıra CBR ve CBZ (çizgi romanlar) gibi daha az popüler olanları ve sesli kitaplar için MP3’e de destek sağlıyor. Kullanıcı ara yüzü klasik ve bunun yanında uygulama düzeni neredeyse herkes için yeterince kolay bir formata sahip.