Halis Serbest Kimdir? Halis Serbest Yaşıyor mu, Hapiste mi?
Geçtiğimiz aylarda vizyonda sinemaseverlerle buluşan Bergen filminin ardından Halis Serbest ismi dillerden düşmedi. Pek çok izleyenin aklında, Bergen’in eski kocası Halis Serbest kimdir, hayatta mıdır, hapiste midir gibi sorular kaldı.
Bergen filmi, vizyona giriş tarihi ilan edilir edilmez meraklı sinemaseverlerin ilgisini üstüne topladı.
Film, kısacık ömrü acılarla dolu olan Bergen’in meslek hayatını ve ölüm hikayesini anlatıyor.
Mart ayında vizyona giren filmin ardından Bergen’in ölümüne sebep olan eşi Halis Serbest’in ismi hafızalardan silinmiyor. Meraklı sinemaseverler ve Bergen hayranları en çok bu ismin kim olduğunu, hayatta olup olmadığını, nerede, ne iş yaptığını sorguluyor.
Halis Serbest yaşıyor mu?
Şarkıcı Bergen’e hayatı zindan eden ve onu henüz 30 yaşında genç bir kadınken öldüren Halis Serbest’in hala hayatta olduğu biliniyor. Halis Serbest Adana’da teskstil sektöründe çalışıyor.
Serbest, Bergen’i nasıl öldürdü?
Halis Serbest ile genç yaşında tanışan şarkıcı Bergen o zamanlarda Adana’da bir pavyonda sahne alıyordu. Her gece elinde çiçeklerle pavyona gelen Halis Serbest, şarkıcıyı en ön masadan izliyordu. Serbest’in evlilik ısrarını kıramayan Bergen hayatını elinden bu adamın teklifini kabul etti. Daha sonra Halis Serbest’in bir başkası ile evli olduğu ortaya çıkınca çift ayrılık kararı aldı.
1988’de verdiği bir röportajda yaşadıklarını anlatan Bergen, “Ben sahneyi çok seven, açıkçası sanatına âşık bir kişiydim. O ise kıskanç bir insandı. İlk başlarda bana hissettirmemeye çalıştı. Ama sonra ortaya çıktı, ilk dayağımı o zaman yedim. Beni sahneden aldı ve bir eve kapattı” ifadelerini kullandı.
Halis Serbest ile ilişkisini sonlandıran şarkıcı, annesi ile birlikte gizlice İzmir’e yerleşti. Bunu öğrenen Serbest 500 bin lira karşılığında bir kiralık katil tutarak onu İzmir’e gönderdi. Alsancak’ta New York isimli bir pavyonda sahne alan Bergen, 31 Ekim 1982 gecesinde sahne sonrası evine dönmek üzere taksiye binerken, kiralık katilin bir anda üzerine attığı kezzap ile yanarak acılar içinde kıvrandı.
Bergen o zaman yapılan bir söyleşide yaşadığı acı olayı; “O anda iki gözüm gitti. Biraz alkollü olduğum için hiçbir şeyin farkında değildim. Sadece çığlıklar duyuyordum. Bir ara 'Suya götürün!' diyorlardı. Kadere bak ki, sular kesik. Su, ip gibi akıyordu. Üzerimdeki giysileri yırtıp her tarafımı sardılar. O an her yer çok karanlıktı, bir şey göremiyor, gözlerimi açamıyordum. Kısa bir süre sonra ekip arabası geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüler. Hastanede 45 gün kaldım, yara tedavisi gördüm” diyerek anlattı.
Bu korkunç olayda ağır biçimde yaralanan Bergen’e, dönemin ünlü estetik cerrahlarından Onur Erol el uzattı. Erol’un destek talebi üzerine İzmir’de yaşayan Bergen tedavi için Ankara’ya getirildi.
15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin’de doğan ve asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen, 1989 yılının Ağustos ayında Adana Pozantı’da, bir gece yarısı eşi Halis Serbest’in kurşunlarına maruz kalarak 30 yaşında hayata veda etti. Memleketi Mersin'de Şehir Mezarlığı’na defnedilen şarkıcı için Toroslar’da yapılan asri anıt mezarlık ise halen ziyarete açıktır.
Müzik kariyerine böyle başladı
Bergen küçük yaşta anne babasının ayrılık kararı vermesinin ardından annesi ile birlikte Ankara’ya yerleşmiş, burada konservatuarın orta bölümüne başlamıştır. Okul hayatını yarıda bırakan şarkıcı, bir süre PTT’de memur olarak çalışmıştır. Bir gece arkadaşları ile eğlenmek için dışarıya çıkan Bergen, gitmiş oldukları Seyman Kulüp adlı pavyonda arkadaşlarının ısrarı üzerine kendini sahnede bulmuş ve Orhan Gencebay'ın Batsın Bu Dünya şarkısını seslendirmiştir. Pavyon sahibi o gece sesi çok beğenilen Bergen’e sahneye çıkmasını teklif etmiştir. Burada çok sayıda pavyonda sahne alan Bergen, gelen bir teklif üzerine Adana’ya yerleşmiş ve müzik kariyerine burada devam etmiştir.
1986’da dördüncü stüdyo albümünü yayınlayan Bergen yaşadığı acılı hayatı için bu albüme "Acıların Kadını" ismini vermiştir. Kendi hayatını anlatan bu albüm ve devamında rol aldığı aynı isimli filmle birlikte artık Bergen "Acıların Kadını" olarak tanınmıştır. Müzik hayatı boyunca ürettiği Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin gibi pek çok şarkı ile hafızalardaki yerini almıştır.
Genç yaşta hayata gözlerini yuman şarkıcı, bu kısacık yaşamına 6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdırmıştır. Bu güne dek arabesk ve nostaljik içerikli albümlerde; Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca gibi pek çok ünlü isim Acıların Kadını Bergen’in unutulmaz şarkılarını cover’layarak seslendirdi.
Türkiye'yi Sosyal Medyadan Takip Edin!
TrSondakika resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın!
TrSondakika resmi Instagram hesabı için burayı tıklayın!
TrSondakika resmi Twitter hesabını takip etmek için buraya tıklayın!