İstanbul'da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler
Yüzyıllar boyu farklı medeniyetlerin altına giren İstanbul birçok medeniyetten izler taşıyan, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile adeta bir açık hava müzesi. Peki İstanbulda gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul anadolu yakası gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul avrupa yakası gezilecek yerler nerelerdir? İşte İstanbul gezilecek yerler listesi...
Dünyanın en gözde şehirlerinden ve 2010 İstanbul, yılın her döneminde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor.
İşte İstanbul'da sevgiliyle gezilecek yerler:
Kız Kulesi
İstanbul'un önemli
simgelerinden olan Kız Kulesi her gün yüzlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.
Salacak açıklarında yer alan ve Üsküdar’da Bizans devrinden kalan Kız Kulesi, Üsküdar’ın bir simgesi denilebilir. Efsanelere konu olarak akıllara kazınmış kulenin tarihi M.Ö. 24’e kadar uzanıyor.
Salacak veya Kabataş’tan kalkan botlar ile ziyaret edebileceğiniz Kız Kulesi’nin müze bölümünde kulenin tarihi hakkında yakın bilgi sahibi olabilir, deniz manzarası eşliğinde nefis bir yemek yiyebilirsiniz.
Kız Kulesi’nin doğum günü kutlamaları, evlilik partileri, evlilik teklifi ve diğer özel günler için de sıklıkla tercih ediliyor.
Ayasofya
2020 yılında yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya aynı yere toplam 3 kez inşa edildi.
Bizans döneminde katedral olarak hizmet verirken, 1453 yılında İstanbul’un fethi ile camiye dönüştürülen yapı, 1935 yılından 2020’ye dek müze olarak ziyaret edilebiliyordu. Günümüzde ise cami olarak ibadete açık.
Galata Kulesi
528 yılında inşa edilen Galata Kulesi'ne çıkıp panaromik olarak eşsiz İstanbul manzarasını izlemelisiniz. Kuleden 1632 yılında Hazerfen Ahmet Çelebi, boğazı geçerek Üsküdar’a kadar uçmuştur.
Sultanahmet Camii
İçindeki renkli çiniler sebebi ile Batı’da Blue Mosque yani Mavi Camii olarak anılan Sultanahmet Camii, Osmanlı’nın ilk ve tek 6 minareli camii olma özelliğini taşıyor.
Sultan I. Ahmet’in emriyle İstanbul’un pek çok noktasından görülebilecek bir heybette, Mimar Sinan’ın gözde öğrencilerinden mimar ve sedef ustası Sedefkar Mehmet Ağa’ya inşa ettirilen Sultanahmet Camii mutlaka görülmesi gereken noktalardan.
Taksim Meydanı
İstanbul denilince ilk akla gelenlerden olan Taksim Meydanı pek çok kutlama ve politik eylemlerin merkezi halinde.
Kapalıçarşı
İstanbul'un kalbinde yer alan Kapalıçarşı dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından birisi durumunda.
Kapalıçarşı’da mücevherattan antik eşyalara, aydınlatmadan halı ve kilimlere, kılık kıyafet alışverişinden yeme içmeye kadar aklınıza gelebilecek her türlü esnaf bulunuyor.
Topkapı Sarayı
“Tarihi Yarımada” olarak anılan bölgenin en ucunda konumlanan yapı, İstanbul’un fethinden sonra inşa edilmiştir. 400 yıl boyunca devletin idare merkezi olan Topkapı Sarayı Birun ve iç örgütlenmenin olduğu Enderun olarak iki ana bölümden oluşuyor.
İstiklal Caddesi
Şehrin en canlı bölgelerinden olan İstiklal Caddesi Taksim Meydanı ve Tünel Meydanı arasında yer alıyor.
Pera Müzesi
2005 senesinde Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan Pera Müzesi, İstanbul’da ziyaret edilmesi gereken özel müzelerden biri.
Pera Müzesi’nde gerçekleşen sergileri takip edebileceğiniz gibi, sergilerle bağlantılı olarak hazırlanan atölye programlarına, söyleşilere ve sinema gösterimlerine de katılabilirsiniz.
Bağdat Caddesi
İstanbul'un en uzun (9 Km) caddelerindendir. Her gün binlerce insan buraya gezmeye ve alışveriş yapmaya gelir. İsmini IV. Murat’ın Bağdat Seferi’ne çıkarken bu yolu kullanmasından alır.