Kazakistan Tur Rehberi
Kazakistan tatili yapmak istiyorsanız bu yazı tam size göre! İşte
Kazakistan Tur Rehberi!
Kazakistan'da görülmesi gereken yerler neresi?
Kazakistan gezilecek yerler listesinin ilk sırasında ülkenin ilk başkenti sıfatını taşıyan Almatı yer alıyor. Burası aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehri. Şehirde görülebilecek turistik yerler arasında Cumhuriyet Meydanı, Ascension Ortodoks Katedrali ve Panfilov Parkı bulunuyor.
Ülkenin ikinci büyük şehri ve başkenti olan Nursultan (eski adıyla Astana) da
Kazakistan görülecek yerler listesine oldukça bol sayıda nokta sokuyor. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir: Hazret Sultan Camisi, Ulusal Müze, Barış Sarayı, Astana Opera Bale ve Tiyatro Salonu, Nur Astana Camisi, Astana Arena Stadyumu, Assumption Rus Ortodoks Katedrali.
Çimkent'te ne var?
Ülkenin üçüncü büyük kenti olan Çimkent, 11. yüzyıla kadar uzanan zengin tarihi ve antik mimarisiyle oldukça etkileyici bir şehir. Geniş caddeleri, kalabalık pazarları ve canlı gece hayatı ile Kazakistan’ın en gelişmiş kültür merkezleri arasında gösteriliyor. Bu bölgede yer alan Otrar, Sayram ve Türkistan antik kentleri de görülmesi gereken noktalar arasında yer almakta.
Aktav hakkında:
Hazar Denizi kıyısında bulunan Aktav, dinamik ve hızlı bir şehir. Uçsuz bucaksız kumsallarıyla da deniz tatillerinin sevilen adreslerinden.
Asya ile Avrupa arasındaki sınırı belirleyen Ural Dağları’nın hemen güneyinde konumlanan Aktobe, Kazakistan’ın en zengin şehirlerinden biri olarak gösteriliyor. Aktobe Müzesi, Aliya Moldagulova Müzesi ve Aktobe Tiyatrosu gibi çok sayıda cazibe noktasına sahip. Ayrıca Kazakistan gece hayatı açısından da en canlı şehir olarak biliniyor. Kumsalları, kafeleri, restoranlarıyla gençlerin buluşma noktası olan şehir, ülkenin en popüler yerleşim yerlerinden birisi olmakta.
Almatı hakkında:
Kazakistan’ın en büyük şehri olan Almatı geniş caddeleri, renkli gece hayatı ve genel olarak şıklığıyla Avrupa kentleri ile yarışacak güce sahip. Başkent Nursultan ise 21. yüzyılın fütüristtik mimarisinden cesur örneklere eve sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Ancak bu büyük ülkede asıl macerayı yaşayacağınız yerler büyük şehirler değil, Kazakistan seyahati boyunca karşılaşacağınız doğa manzaları bir harika olacak!
Kazakistan vizesi hakkında:
Kazakistan vize konusunda rahat olduğumuz ülkelerden. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günlük vize muafiyetine sahip. Ülkeye girerken 10 bin doların üzerinde nakit taşıyorsanız bunu bildirmeniz gerekmekte.
Kazakistan uçak biletleri hakkında:
İstanbul’dan Almatı (eski adıyla Almaata) ve Nursultan’a direkt uçuş yapan altı havayolu var: Air Astana, Pegasus, Atlas Global, Onur Air, SCAT ve Türk Hava Yolları. Her gün yapılan seferlerin gidiş dönüş fiyatları elbette mevsime ve sezona göre değişiyor. Kazakistan uçak bileti tercihinizi yapmadan önce fırsatları gözden kaçırmamak ve en uygun fiyatı almak için Skyscanner hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Bakü, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden aktarmalı uçuşları da taramak suretiyle daha uygun fiyatlara ulaşabileceksiniz.
Para birimi ve fiyatlar hakkında:
Hostel veya pansiyon 2800 ila 3000 tenge arasında. Stolovaya adı verilen Sovyet tipi kafe restoranlarda bir yemek yaklaşık 1000 tenge’ye mal oluyor. Lüks restoranda ortalama yemek fiyatı da 8 bin ila 20 bin tenge. Müze giriş ücreti de 500 ila 1000 tenge arasında değişkenlik gösteriyor. 3 yıldızlı otelde çift kişilik oda 12 bin ila 20 bin tenge olurken, 5 yıldızlı otelde çift kişilik odanın fiyatı da yaklaşık 25 bin ila 70 bin tenge. Almatı – Nursultan treni yataklı kompartıman bilet fiyatı ise 10 bin tenge. Şehir içi otobüs bileti 80 – 100 tenge arasında değişmektedir.
"Araba kiralama ve seyahat sürecinde uluslararası ehliyete ihtiyacınız var."
Dinler ve yemek hakkında:
Kazak nüfusunun %70’i Müslüman, yaklaşık olarak %25’i ise Hristiyan. Kalan nüfusu ise Budistler, Yahudiler ve herhangi bir dine mensup olmayanlar oluşturmaktadır. Ülkenin resmi bir dini bulunmamaktadır.
Kazakistan, yeni mutfaklar denemek isteyenler ve seyahatte yemeğe önem verenler için çok tatmin edici bir ülke. Elmaları özellikle ünlü, mutfaklarıysa Orta Asya’daki en zengin yemek kültürünün adresi olarak gösteriliyor. Baursaki, beshbarmak, kuurdak ve plov denenmesi gereken yerel yemekler arasında. Shubat ve kymyz (kımız) ise buraya kadar gelmişken denemek isteyebileceğiniz yerel içeceklerden öne çıkmaktadır.
Bunlara da göz atmak isteyebilirsiniz:
Türkiye'yi Sosyal Medyadan Takip Edin!
TrSondakika resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın!
TrSondakika resmi Instagram hesabı için burayı tıklayın!
TrSondakika resmi Twitter hesabını takip etmek için buraya tıklayın!