ABD'li bilim insanları koronavirüs ile ilgili yeni bir araştırmayı paylaştı. Elde edilen bulgulara göre koronavirüs pamuklu kumaşlarda 170 kat daha az yaşıyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan Scripps Araştırma Merkezi tarafından;
koronavirüsün mutasyona uğrayıp, bulaşıcılığının arttığı ve eskisine oranla çok daha ölümcül olduğu açıklandı. Aynı araştırma kapsamında ise kumaşların ve plastik yüzeylerin virüse karşı tepkisi ölçüldü.
Araştırma sonucunda ise koronavirüs salgınından korunmak için kullanılan plastik maske ve eldivenlerin virüsten korumada yeteri kadar etkili olmadığı saptanırken, yüzde 100 pamuklu kumaştan yapılan eldiven ve maskelerin plastiğe göre 170 kat daha etkili olduğu bulgusuna erişildi.
Euronews'in derlediği habere göre; Scripps Araştırma Merkezi'nin çalışmasında 8 farklı madde üzerinde koronavirüsün ne kadar süre yaşayabildiği test edilmiş ve bu kapsamda koronavirüsün plastik vizör şapkalarda 21 gün, paslanmaz çelikte 14 gün, nitril plastik eldivenlerde 7 gün, kimyasala karşı dayanıklı eldivenlerde 4 gün yaşayabildiği; pamuklu kumaş ve eldivenlerde ise sadece 1 saat yaşayabildiği gözlemlendi.
Araştırma sonucunda ise yüzde 100 pamuklu bir kumaşın yüzeyine koronavirüs bulaşırsa sadece bir saat içerisinde virüsün yüzde 99.9'unun ortamı terk ettiği bildirildi.