Koronavirüsü Algılayan Mikroçip Geliştirildi
Pentagon’da görevli bilim insanları, koronavirüse yakalanan kişilerin hareketlerini izlenmesi amacıyla mikroçip geliştirdi. Mikroçipin bulaş oranını azaltmak amacıyla kullanılabileceği ifade edildi.
32 milyona yaklaşan vaka sayısı ile dünyada en çok vakanın tespit edildiği ülke ABD’de koronavirüsle mücadele adına yeni bir buluş gerçekleştirildi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da görevli bilim insanları tarafından
koronavirüsü algılayan mikroçip geliştirildi.
31 milyon 920 bin 778 vaka ve 575 bin 831 can kaybı ile ABD, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke. Aşılama çalışmaları ile birlikte günlük vaka ve can kaybı sayısında belirgin bir düşüş gözlemlense de virüsle mücadele tamamen bitmiş değil. Aşı ve ilaç çalışmaları devam eden ülkede, virüslü kişilerin takibinin sağlanması amacıyla da yeni bir çalışma yapıldı.
Pentagon’da görevli bilim insanları, geliştirilen mikroçip sayesinde virüsün önceden tespit edileceğini ve virüslü kişinin her hareketinin izlenebileceğini dile getirdi.
Deri altına yerleştirilecek çip ilk kez CBS televizyonunda yayınlanan '60 Minutes' programında görüntülendi.
DARPA'nın bulaşıcı hastalık doktoru olan emekli Albay Matt Hepburn programda, sürekli olarak kanı test etmek için tasarlanmış doku benzeri bir jel gösterdi.
Hepburn, “Onu derinizin altına koyuyorsunuz, size vücudun içinde kimyasal reaksiyonlar olduğunu gösteriyor ve bu sinyal yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor” dedi. DARPA'daki görevli bilim insanlarının geliştirdiği bir başka icadın ise, diyaliz makinesine yerleştirilen kandan virüsü temizleyen bir filtre olduğu ifade edildi.