
Yayınlanma: 26 Haziran 2025 15:49
Güncellenme: 3 Aralık 2025 16:37
Jeff Bezos kimdir? Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Jeff Bezos, nişanlısı Lauren Sanchez ile İtalya'nın Venedik şehrinde görkemli bir düğün organize etti. Üç gün sürecek ve 20 milyon dolara mal olacağı bildirilen düğün, başta Kardashian ailesi olmak üzere birçok ünlü ismi bir araya getirdi.
Jeff Bezos düğün kutlamaları, romantik müzikler eşliğinde düzenlenen bir kokteylle başladı. Çiftin tercih ettiği şarkılar arasında Bee Gees'in “More Than A Woman”, Nina Simone’un “Feeling Good” ve Bill Withers’ın “Lovely Day” gibi klasikler yer aldı. Organizasyonun İtalyan geleneksel müziklerle de zenginleştirildiği belirtildi.
Kim Kardashian ve Khloe Kardashian, düğüne katılmak üzere özel jetleriyle Venedik’e iniş yaptı. Kim Kardashian, Balenciaga tasarımı büstiyer ve uzun etek kombinini, omzuna attığı kapüşonlu bir ceket, yılan derisi çizmeler ve büyük güneş gözlükleriyle tamamladı. Khloe Kardashian ise SKIMS elbise koleksiyonundan Dolce & Gabbana iş birliğiyle tasarlanan leopar desenli tulumuyla dikkat çekti.
Ailenin annesi Kris Jenner, siyah ve dekolteli bir elbiseyle basına poz verdi. Kris Jenner çocukları ile birlikte katıldığı düğün, özellikle moda dünyasında da geniş yankı buldu.
Bezos ve Sanchez’in tören için seçtiği tarihi Madonna dell’Orto Kilisesi, restorasyon altında olması nedeniyle organizasyonda sorunlara yol açtı. İtalyan basınına göre Jeff Bezos, mekanı internet üzerinden seçti ve restorasyon durumunu gözden kaçırdı. Kilisenin önüne teknelerin yanaşabilmesi için özel iskele kuruldu, çevresi güvenlik nedeniyle kapatıldı. Kanal geçişlerine izin verilmedi, tüm giriş çıkışlar kontrol altına alındı.
Etkinliğin Venedik gibi tarihi ve kültürel açıdan hassas bir şehirde yapılması, İtalya’da kamuoyu tepkisini beraberinde getirdi. Venedik’in "zenginlerin eğlence parkına" dönüştüğünü savunan halk, sosyal medyada duruma sert eleştiriler yöneltti. İtalyan Parlamentosu’nda bile konu gündeme taşındı.
Yaklaşık 200 seçkin davetlinin yer aldığı düğün sırasında, Venedik’e 90’a yakın özel jetin indiği belirtiliyor. Bu durum da çevresel ve kentsel açıdan tartışmaları artırmış durumda.