
Yayınlanma: 4 Kasım 2026 05:55
Güncellenme: 5 Kasım 2026 22:44
Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkında yürütülen yargılamada karar açıklandı. İki isim, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla yargılandıkları davada ayrı ayrı beraat etti. En az 10 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşmasında Ela Rümeysa Cebeci'nin yaptığı savunma da dikkat çekti.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan Sadettin Saran katılmış, Ela Rümeysa Cebeci ise duruşmada hazır bulunmamıştı.
Davanın bugün gerçekleştirilen ikinci duruşmasına Ela Rümeysa Cebeci katılırken, duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırılan Sadettin Saran salonda yer almadı. Mahkeme, yargılama sonunda iki sanık hakkında da beraat kararı verdi.
Duruşmada savunma yapan Ela Rümeysa Cebeci, Sadettin Saran ile geçmişte bir gönül ilişkisi yaşadıklarını belirterek aralarındaki mesajlaşmaların yanlış yorumlandığını savundu.
Cebeci, Saran'ın yaklaşık 7 yıldır hayatında olduğunu ve kendisine hâlâ saygı duyduğunu ifade etti. Mesajlaşmalarının kendilerine özgü bir mizah dili ve geçmişteki anılarına dayandığını belirten Cebeci, uyuşturucu madde temin etmediğini veya herhangi bir kişiye vermediğini söyledi.
Evinde ve kanında uyuşturucu madde bulunmadığını öne süren Cebeci, savunmasında şu ifadeleri kullandı:
"Aramızdaki konuşmalar; herkesin anlayamayacağı mahrem bir dildir, mizah dilidir, hatıralarımıza film repliklerine dair diyaloglardır. Ben kimseden uyuşturucu madde temin etmedim, kimseye uyuşturucu madde vermedim. Evimde, kanımda uyuşturucu bulunmadı. Sporcu disiplini ile yaşadım. Çok üzgünüm. Beraatimi arz ediyorum."
Savunmasında uyuşturucu kullandığına ilişkin açıklamalarda da bulunan Ela Rümeysa Cebeci, Amerika'da bulunduğu sırada bir kez uyuşturucu madde denediğini söyledi. Bunun tek seferlik bir deneyim olduğunu belirten Cebeci, söz konusu maddenin bulunduğu yerde yasal olması nedeniyle denediğini ifade etti.
Cebeci ayrıca, soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ile iş dışında herhangi bir diyaloğunun bulunmadığını ileri sürdü. Ersoy ile arasına mesafe koyduğunu belirten Cebeci, uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.