
Yayınlanma: 5 Eylül 2025 13:27
Güncellenme: 5 Aralık 2025 04:54
Ünlü oyuncu Berna Laçin, A Milli Erkek Basketbol Takımımız'ın Sırbistan galibiyeti sonrasında başantrenör Ergin Ataman'ı hedef aldı. Berna Laçin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Basket koçu dediğin de çakı gibi olur yahu, hem fiziksel hem duruş itibari ile; az biraz çeki düzen verseler Ataman’a, ülkeyi temsil ediyor nihai neticede"
Berna Laçin bu paylaşımı sonrasında büyük tepki alırken, tepki gösteren isimlerden biri, eski basketbolcu Işıl Alben oldu. Alben, Laçin'in yaptığı paylaşıma verdiği karşılıkta, "Berna Hanım siz acaba sadece kültür sanatla mı ilgilenseniz? Zira basketbolda coach için esas olan teknik-taktik bilgisi, başarısı ve yönetimi vs gibi farklı unsurlardır. Çakı gibi olması gereken oyuncu, Ergin Ataman ise gururumuzdur. Sevgiler" ifadelerini kullandı. Laçin ise Alben'e gönderdiği mesajda, "Neden bu kadar alındınız acaba? Bence kültür-sanat ile herkes ilgilenmeli, size de tavsiye ederim. Hem yazılı diyalogda anlaşmak kolaylaşır böylece belki. Benim söylediğimle pek ilgisiz bir yorum olmuş zira. Ha bir de ortak nokta, hem sanat hem spor herkesin seyri içindir . Kimsenin seyircisine üstten ayar verme hakkı olmamalı. İlgilenmek için kimsenin iznine ihtiyaç yok. Çok da iyi bir izleyiciyimdir. Ve emin olun, her zaman iyi seyirciye ihtiyaç vardır. Gelelim çok alındığınız eleştirime; saç baş, duruş, giyim vs gibi özenler de teknik bilgiye mani olmasa gerek. Milli formaya yakışacağını düşünüyorum. Düşündüğümü de söylemek hakkım. Saygısızlık da yapmadığıma göre…" ifadelerini kullandı.
Devam eden tartışmada, Alben'in "Ok, anlıyorum. Size iyi seyirler" şeklindeki mesajına "Müsaadenizle kadın voleybolun sevincini ve gururunu yaşıyorum şu dakikalar. Millilerimiz kıymetlimdir. Sormadım ama yıllarca sizi de izledim. Ama millilerimizden de takım taraftarlığı yapmamalarını beklerim. Ben izlerken yapmıyorum ve bu yöne çekilmesinden de hoşlanmıyorum. Benden de sevgiler" karşılığını verdi.