
Yayınlanma: 20 Mayıs 2026 16:52
Güncellenme: 23 Mayıs 2026 09:31
Beşiktaş JK, futbol yapılanmasında dikkat çeken bir adım attı. Siyah-beyazlı kulüp, Önder Özen’in Futbol Direktörlüğü görevine getirildiğini açıkladı.
Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Futbol A Takımımızda yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmaları doğrultusunda Önder Özen, Futbol Direktörlüğü görevine getirilmiştir.”
Açıklamanın devamında Önder Özen’e yeni görevinde başarı dileğinde bulunuldu.
Beşiktaş JK, son dönemde sportif yapılanma kapsamında önemli değişikliklere imza atıyor. Yönetimin, futbol yapılanmasını daha profesyonel bir yapıya dönüştürmek amacıyla yeni bir organizasyon planı üzerinde çalıştığı belirtiliyor.
Bu kapsamda göreve getirilen Önder Özen’in:
gibi alanlarda aktif rol üstlenmesi bekleniyor.
Önder Özen'in göreve gelmesi ile birlikte siyah-beyazlı kulüpte teknik direktör Sergen Yalçın'ın ayrılığı sonrası beklenen yeni teknik direktör arayışları da hız kazanmış olacak.
Türk futbol kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri olan Önder Özen, daha önce de Beşiktaş JK bünyesinde sportif direktörlük görevinde bulunmuştu. 2013 yılının mayıs ayında göreve geldiği siyah-beyazlı kulüpten 2014 yılının temmuz ayından ayrılan deneyimli futbol adamı, teknik direktör tercihini, Slaven Bilic'ten yana kullanmıştı.
Futbol yorumculuğu ve teknik analizleriyle de bilinen Özen’in dönüşü, siyah-beyazlı taraftarlar arasında dikkat çeken gelişmelerden biri oldu.
Yeni dönemde kulübün nasıl bir futbol yapılanması oluşturacağı ise merak konusu haline geldi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 1.5 yıllık döneminde 3. kez futbol idaresini bir isme emanet etmişti. Geçici olarak görev yaptığı periyotta scout şefi olarak atanan Eduard Graf, 2025 yaz transfer döneminde takviyeler konusunda söz sahibi isimlerden biriydi.
Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrılması sonrası, teknik direktör Sergen Yalçın ile sözleşme imzalayan Adalı yönetimi, kulüpte daha önce görev yapmış Serkan Reçber'i, futbol direktörü olarak görevlendirmişti. 2026 yazında Yalçın ile yaşanan ayrılığın ardından Reçber dönemi de son buldu.
Önder Özen de tıpkı Reçber gibi kulüpte ikinci kez görev alacak. Anlaşma sağlayacağı teknik direktörle siyah-beyazlı kulüpte yeni bir dönemin kapısını aralayacak.