Yayınlanma: 23 Nisan 2025 10:32
Güncellenme: 12 Temmuz 2025 19:36
Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor’u 4-1’lik skorla geçerek adını finale yazdırdı. Sarı-kırmızılılarda maçın yıldızı Lucas Torreira oldu. Uruguaylı oyuncu, takımının ikinci golünü atarak galibiyette kilit rol oynadı.
Geçtiğimiz günlerde sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Torreira, bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş derbileri ile Bodrum FK maçında da gol atmıştı. Böylece sezon toplamında 4 gol ve 7 asistle Galatasaray kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor.
Galatasaray’ın Konya’daki ilk golünü Victor Osimhen kaydetti. Nijeryalı yıldız bu sezonki gol sayısını 30’a çıkararak dikkatleri üzerine çekti. Süper Lig’de 21, Avrupa’da 6 ve Türkiye Kupası’nda 3 gol kaydeden Osimhen, 73. dakikada yerini Yusuf Demir’e bıraktı.
Bu sonuçla Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde 24. kez finale yükseldi. Son olarak 2019 yılında Akhisarspor’u 3-1 mağlup ederek kupaya uzanan sarı-kırmızılılar, aynı zamanda 18 kezle bu organizasyonu en çok kazanan takım konumunda bulunuyor.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımla ilk kez Türkiye Kupası finaline çıktı. Daha önce 2018’de Akhisarspor ile finali kazanan Buruk, kariyerine bir başarı daha eklemeye hazırlanıyor.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final eşleşmeleri kapsamında diğer mücadele Trabzonspor - Göztepe arasında oynanacak. Tek maç eleme sistemine göre oynanacak bu kritik karşılaşma, 24 Nisan Çarşamba saat 20:30’da Papara Park’ta başlayacak. Mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetecek.
Trabzonspor, grup aşamasında Alanyaspor ve Çaykur Rizespor’u mağlup ederken, deplasmanda İskenderunspor ile berabere kaldı. Çeyrek finalde Bodrum FK’yı geçerek yarı finale yükseldi.
İzmir temsilcisi Göztepe, 5. turdan itibaren mücadele ettiği Türkiye Kupası’nda grup aşamasını namağlup geçti. Çeyrek finalde Beşiktaş’ı deplasmanda eleyerek büyük bir sürprize imza attı.
Henüz netlik kazanmayan Türkiye Kupası finali için TFF’nin önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. İki güçlü ekipten biri daha kupaya bir adım uzaklıkta.