
Yayınlanma: 8 Ekim 2020 12:09
Güncellenme: 4 Aralık 2025 12:35
Wastespresso'nun ürettiği ilk ürün tek kullanımlık bir biyo pipet. Straw-inno ismiyle üretilen pipet doğada yüzde yüz çözünebiliyor. İkinci ürün ise oil-inno. Oil-inno, yeşil teknoloji yöntemleri ile vegan ve organik kozmetik markaları için geliştirilmiş zengin içerikli ve atık kahve bazlı doğal bir yağ.
Wastespresso yeni yatırımla birlikte ürün yelpazesini genişletmeyi, ürünlerine tek veya çok kullanımlık biyo bardak, çatal, kaşık ve benzeri ürünler üretmeyi hedefliyor.
Wastespresso Kurucu Ortağı Cavid Bayramlı, “Ürün segmentimizi birçok farklı sektör için çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 2020 yılının sonunda yurt dışına açılmayı planlıyoruz.” dedi.
BTM Direktörü İbrahim Elbaşı ise doğaya saygı göstermenin önemli vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:
“Gerek BTM yönetimi olarak bizler gerekse girişimcilerimiz bir yandan ekonomiye değer katan ürünler üretmek için çalışırken, bir yandan da doğaya saygılı ürünler üretmeye önem veriyoruz. Wastespresso ürünleri de bunun bir göstergesi. Ayrıca Wastespresso’ya yatırım yapan Erciyas Holding de doğaya karşı ne kadar duyarlı olduğunu göstermiş oldu. 12.5 milyon lira değerleme üzerinden gelen bu yatırım hem girişimcimiz hem BTM için oldukça önemli. Benzer yatırımların önümüzdeki günlerde diğer girişimcilerimiz için de gelmesini bekliyoruz.”