Yayınlanma: 13 Mart 2023 12:08
Güncellenme: 20 Kasım 2024 12:58
Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından YÖK tarafından öğrencileri mağdur etmemek için adımlar atıldı. Eğitim ve öğretimin etkin ve verimli devam edebilmesi amacıyla bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla yürütülmesi kararlaştırıldı. Ancak nisan başında durumun yeniden değerlendirileceği ifade edildi.
YÖK Başkanı Erol Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" diye konuştu.
YÖK'ün uzaktan eğitim sürecinde hayata geçirdiği önemli uygulamalar ise aşağıdaki gibi:
ÜNİVERSİTELER EŞLEŞTİRİLDİ: Deprem sonrası ilan edilen bölgesel Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki illerde bulunan üniversitelere, deprem dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde akademik ve idari görevlendirme yapılması, bilişim desteği sağlanması için belirlenen üniversiteler ile eşleştirildi.
KAYIT DONDURMA HAKKI: Yükseköğretim programlarında kayıtlı olan tüm öğrencilere diledikleri takdirde bahar döneminde kayıt dondurma hakkı azami süreden sayılmamak üzere sağlandı.
ÖZEL ÖĞRENCİLİK TANINDI: Depremlerden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden uygulamalı eğitimini sürdürecek olanların talep etmeleri halinde diğer üniversitelerde özel öğrenci olarak eğitim alabilmesi mümkün hale getirildi.
ÜCRETLERDEN MUAFİYET: Ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve bir devlet yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler ile OHAL ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti ödemesinden muaf olması kararlaştırıldı.
2022 YKS tercih kılavuzu pdf! YKS tercihleri başlıyor. Bu kapsamda 2022-YKS tercih kılavuzuna ulaşmak için buraya tıklayın.
Eşit Ağırlık ya da ea programı Bölümleri içerisinden tercih yapacak olan adaylar da diğer adaylar gibi ilk oturum olan TYT sınavına girecekler. TYT sınavı içerisinde 40 Türkçe, 20 sosyal bilimler, 40 matematik ve 20 fen bilimleri olmak üzere 120 soru sorulacaktır. Ertesi gün yapılacak olan AYT sınavı içerisinde ise edebiyat-sosyal bilimler-1 ve matematik testlerinden sorumlu olacaklardır. AYT sınavında 40 edebiyat-sosyal bilimler-1 ve 40 matematik olmak üzere 80 soru sorulacaktır.
fexplorer indir
Fexplorer dosya yöneticisi programıdır. Bu program tam size gore bir program cep telefonunuzda her tür dosyayı görmenizi sağlayan dosya yöneticisi programıdır deneme surumdur ama tam size gore memnun kalıcaksınız. Programı buradan indirebilirsiniz.
Atlas pdf, coğrafi verinin toplanması, görselleştirilmesi, analiz ve dağıtımında önemli bir araçtır. Atlas PDF indirmek için tıklayınız.
Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 1 net yaklaşık 3 puan getirir. Kaç net kaç bin yapıyor, Tyt Türkçe 1 net için 2,92 puan getirirken tyt sosyal bilimler 2,98 puan getirir. TYT temel matematik 1 net için 4,53 puan getirirken tyt fen bilimleri 3,18 puan getirir.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi (SAY)
Yapay Zeka Mühendisliği (SAY)
Digital Medya ve Pazarlama.
Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojileri.
3 Boyutlu modelleme ve Animasyon.
Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi (EA)
Fotonik (SAY)
Havacılık Elektroniği (SAY)
Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar. İki yıllık tercih nasıl yapılır ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.
HTML, anasayfa kodları, web tasarımcılarına sayfalar ve uygulamalar için yapı profilleri, bağlantılar, blok alıntılar, paragraflar ve başlıklar oluşturmalarında yardımcıdır. Bu konuda basit kod yapıları olan etiketler ve nitelikler kullanılarak web sayfaları şekillendirilebilir. HTML için aslında bir web sitesinin iskeleti denilebilir. Yani HTML kodları olmadan web sitesi kodlanamaz.
gelecek rehberim ÖSYM, MEB,YÖK gibi resmi kurumların verilerini paylaşan bir platformdur.
Üni arama motoru, son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, Üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlamaktadır.