
Yayınlanma: 2 Nisan 2021 20:28
Güncellenme: 5 Aralık 2025 16:51
Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,6, yatak doluluk oranı yüzde 54,2, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 63,2, ventilatör doluluk oranı yüzde 27,1, ortalama temaslı tespit süresi 9 saat, filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak açıklandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus'la bir medya brifingi gerçekleştirdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından görüşmenin teması üzerine bir paylaşım yaptı. Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus’la dün gerçekleştirdiğimiz, önerimizle ilan edilen, 2021 Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı konulu medya brifinginde yaptığımız konuşmadan:
Dünya, sağık çalışanlarının hayatlarımızdaki önemi konusunda güçlü bir düşünce sahibi olmuştur. Bu düşünce o kadar etkili ki, yeni bir etiğin doğuşuna yol açmaya başlamıştır. Salgındaki tanıklık, sağlık hizmeti mensuplarının toplumlardaki manevi statüsünü yüceltmiştir."
[embed]https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1378021057190367238[/embed]