Yayınlanma: 26 Mart 2020 12:57
Güncellenme: 23 Kasım 2024 04:18
Tahtalı ilk vakanın duyurulduğu 11 Mart tarihinden 4 gün önce yani 7 Mart tarihinde twitter hesabı üzerinden rahatsızlığını dile getirmişti.“Burun tıkanıklığı-Aşırı geniz akıntısı-Baş ağrısı-Halsizlik-Gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri…"
9 Mart’ta ise düşmeyen ateşi nedeniyle yaşadığı zorlukları anlatan genç kadının çocukluğundan itibaren romatizmal bir hastalığı olduğu iddia edildi. Eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal yeğeni olan Dilek Tahtalı ’nın yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:“Bir düş artık ateş bir bırak yakamı yeter! Dakikada bir sirkeli aspirinli su kürü ılık duş buz gibi hava da balkona çıkmaktan bayılacağım”
“Önce Cerrahpaşa’ya gidiyorlar, yer yok deyince Samatya’daki hastaneye geçiyorlar. Orada sedye üzerinde beş saat bekliyor. Annesi bana haber verince devreye girerek Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne sevkini sağladım. Orada tedavi görüyordu. 16’sında ise Bakırköy’de Sadi Konuk Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımdaydı. Yeni getirilen ilaçtan verilecekti. Ancak kurtarılamadı."Dilek Tahtalı’nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından ailesine de test yapıldığı iddia edilerek sonuçların negatif olduğu dile getirildi. Dilek memleketi olan Amasya’da geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde toprağa verildi. Sağlık çalışanı Tahtalı’nın vefatının ardından, İstanbul Tabip Odası da bir paylaşım gerçekleştirdi.
“Hekimlerimizin ve çalışanlarımızın sağlıkları bizim için değerlidir. Riske girilmesin, tıbbı koruyucu ekipmanlar verilsin, önlemler alınsın diye yetkilileri defalarca uyardık. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz. Dilek Tahtalı'yı yitirmenin acısını ve üzüntüsünü duyuyoruz.”Türkiye’de 25 Mart itibariyle resmi makamlar tarafından onaylanan 2 bin 433 vaka, 59 ise can kaybı var. Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise özel hayata saygı çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılmıyor.