Yayınlanma: 13 Mart 2023 13:26
Güncellenme: 22 Kasım 2024 13:04
Avukatın Enkaz Nöbeti Sonuç Verdi. Hatay'ın Antakya ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklimDeğişikliği İl Müdürlüğü'nün hizmet binası enkazının önünde 22 gün boyunca nöbet tutan avukat Ömer Meşe'nin topladığı resmi belgeler, savcılık tarafından korumaya alındı.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Hatay da depremden en çok etkilenen illerden biri oldu. Bölgedeki vatandaşlar için yardım çalışmaları sürerken bir yandan da yıkılan binaların sorumlularının yakalanmasına yönelik kamuoyu baskısı da etkisini koruyor.
İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Ömer Meşe bireysel olarak Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün depremlerde hasar gören ve 1’i iş makinesi ile yıkılan 4 bölümden oluşan hizmet binası enkazında 22 gün boyunca nöbet tuttu.
Meşe, nöbet sürecinde yapı denetim raporları, beton tahlilleri, depreme dayanıklılık testlerinin de aralarında olduğu 500 dosya ve 60 çuvaldan oluşan resmi belgeyi enkazdan toplayıp, ‘adli emanet’ olarak savcılığa teslim ettiğini duyurdu.
Avukat Ömer Meşe, 4 ayrı yapıdan oluşan İl Müdürlüğü’ndeki binaların depremlerde hasar gördüğünü ancak yıkılmadığını belirtti ve “Deprem sonrasında sorumluların tespitine yönelik bütün ıslak imzalı belgelerin yoğun olduğu bir bina, iş makinesi ile yıkılmış. Ben de gönüllü olarak bu belgelerin korunması için İstanbul’dan Hatay’a geldim. 22 gün boyunca hasarlı binalar ile enkazdan toplayabildiğim belgeleri, savcılığa teslim ettim. Hem de enkaz başında nöbet tuttum” şeklinde konuştu.
Enkazdaki belgeleri yağmur ve rüzgardan korumak için Adana’dan muşamba branda getirtip, serilmesine yönelik yardım çağrısında da bulunan Meşe, “Konunun medyada gündeme gelmesiyle 2 savcı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ve personeli geldi. Yağmur öncesinde enkaz iş makinesiyle düzeltilip, üzeri brandalarla kapatıldı. Sonrasında da yağmur başladı” dedi.
Kendi imkanları ile tam 22 gün boyunca 500 dosya ile 60 çuval belgeyi toplayıp savcılığa teslim ettiğini açıklayan Ömer Meşe, belgelerin savcılıkça koruma altında tutulacağına dair söz verildiğini aktardı. Meşe, “Enkaz önüne ve komple yerleşkeye olay yeri şeridi çekildi. Yerleşke önüne güvenlik için emniyet araç tahsisi sağlandı. Resmi görevlilerce enkazdaki evrakın geri kalanı da çıkarılmaya başlandı. Umarım bundan sonraki süreçte tüm belgelerin güvenliği hassasiyet ile korunur” ifadelerini kullandı. (DHA)