Yayınlanma: 7 Şubat 2020 20:13
Güncellenme: 21 Kasım 2024 23:08
Çin'in Vuhan kenti merkezli koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 7 Şubat itibarıyla 637'ye ulaşmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü ülke genelinde virüs kaptığı tespit edilen kişi sayısını ise 31 bin 211 olarak belirtti.
Virüsün ortaya çıktığı Çin'den sonra en fazla vaka Japonya'da demirli bir yolcu gemisinde belirlenmiş durumda.
Yokohoma limanında karantina altına alınan Diamond Princess isimli gemideki vaka sayısı 61'e yaklaştı.
Hubei eyaletinde ise yaklaşık 50 milyon kişi dış dünyaya kapalı yaşıyor ve bu durumun ne zaman sonlanacağı belirsiz. [caption id="attachment_10140" align="aligncenter" width="695"] Çin’de Ölüm Sayısı 637’ye Yükseldi Japonya En Çok Vaka Görülen İkinci Ülke Oldu![/caption]Son 24 saatte 41 yolcunun daha koronavirüs taşıdığı sonucuna varıldı.
İçinde 3 bin 700 yolcu bulunan gemi, en az iki hafta karantina altında kalacak.
Gemi, 80 yaşında bir Hong Konglu yolcunun hastalanması sonrası gözetim altında kaldı.
Diamond Princess'teki vakalar ile, Japonya genelinde virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı 81'e yükseldi.
Japonya, Çin'den sonra en fazla koronavirüs vakasının bulunduğu ülke durumunda.
Yolcu gemisinde virüs taşıdığı belirlenenler arasında, 28 Japon'un yanı sıra, 11 Amerikalı, 7'şer Kanada ve Avustralya vatandaşını da kapsıyor.
Virüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde yaklaşık 50 milyon kişinin dış dünyaya kapalı yaşadığı biliniyor. Bu durumun ne zaman sona ereceği ise belirsiz.
Çin'deki en büyük sosyal meyda uygulaması olan Weibo'daki bir paylaşımda, karantina tesisi haline getirilen Vuhan Fuar Merkezi'ndeki durumun çok kötü olduğunu öne sürüyor.
Paylaşımı yapan kişi, bazı akrabalarının tesiste olduğunu, ısınma ile ilgili problemler yaşandığını bildiriyor.
[caption id="attachment_10141" align="aligncenter" width="695"] Çin’de Ölüm Sayısı 637’ye Yükseldi Japonya En Çok Vaka Görülen İkinci Ülke Oldu![/caption]Koronavirüs salgını ile ilgili ilk uyarıları yapan ve çalıştığı Vuhan'daki hastanede kendisi de virüsü kapan doktor Li Wenliang'ın öldüğü bildirilmişti.
Bu ölüm ise Çin'de büyük tepki yaratmış durumda!
Sosyal medyada artan tepkiler sonrası Çin Komünist Partisi, tepkilerin dile getirildiği platformlar üzerinde baskıyı artırma sonucuna varıldı.
New York Times gazetesinde yer alan habere göre, ülkedeki popüler sosyal medya platformları Sina Weibo, Tencent ve ByteDance özel bir gözetim altında tutulacak.
Çin Siberuzay Kurumu tarafından yapılacak gözetimin "koronavirüs salgınının kontrol altına alınması savaşında daha olumlu bir sanal ortam oluşturulması" amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.