Dünya’da İlk Kez Laboratuvar Ortamında Biftek Üretildi
İsrailli bir şirket, laboratuvar ortamında büyüyen sığır hücrelerinden yapay biftek üretti.
Et yemeyen insan sayısının küresel ölçekte gittikçe artış göstermesi
İsrailli şirketi harekete geçirdi. Dünya’da ilk kez, büyüyen sığır hücrelerinden 3 boyutlu biyo-baskı yöntemiyle yapay biftek üretildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada; sığırların hiçbir şekilde acı çekmediği, bir insanın yanağından swab örneği alınması gibi bir işlem ile hücre sağlandığı ifade edildi.
İsrailli gıda teknoloji şirketi
Aleph Farms, 3 boyutlu doku mühendisliği yöntemiyle biftek üretmeyi başardı. Hayvanların acı çekmediği belirtilen yöntem ile üretilen etin kasaptan satın alınan biftek ile aynı lezzete sahip olduğu ifade edildi.
Aleph Farms’ın CEO’su Didier Toubia, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, merak edilenleri yanıtladı. Toubia, laboratuvarda antrikot eti üretmek için çeşitli hücresel yapıların, birbiri üzerinde hassas bir şekilde birikmesine izin veren 3 boyutlu bir biyo-baskı teknolojisi geliştirdiklerini dile getirdi. Şirketin Tel Aviv’dei tesisinde, Alberto ve Gertrude adı verilen iki dönor sığırın bulunduğunu söyleyen Toubia, alınan örneklerden 4 farklı hücre türü oluşturulduğunu ifade etti. Destek, yağ, kan ve kas hücreleri ile söz konusu üretimin yapılabildiğini söyleyen CEO Didier Toubia etin önümüzdeki yıl bazı restoranlarda satışının gerçekleşebileceğini dile getirdi.
Yapay bifteğin porsiyon başına 50 dolardan (yaklaşık 350 Türk Lirası) satışa çıkacağı düşünülüyor.