Kripto Paralar ile ilgili En çok Sorulan Sorular
Bitcoin Nedir?
Bitcoin, merkezi bir otoriteye, düzenleyici kuruma veya bir aracıya bağlı olmayan dijital para birimidir.
Bitcoin Nasıl Çalışır?
Bitcoin ağı “blockchain” isimli bir ana hesap defterini paylaşır. Bu hesap defteri, yapılan tüm işlemleri içinde tutar ve kullanıcının yaptığı işlemlerin geçerliliğini, bilgisayarın kontrol etmesine olanak tanır. Yapılan her işlemin geçerliliği, gönderen adrese göre karşılık gelen dijital imzalar tarafından korunur ve tüm kullanıcıların kendi Bitcoin adreslerinden Bitcoin göndermelerine izin verir.Bunun dışında, herkes özel donanımların gücünü kullanarak bu işlemlerin gerçekleşmesine yardımcı olabilir ve bu hizmet için Bitcoin kazanır. Buna “madencilik” adı verilir.
Blockchain Nedir?
Blockchain (Blok Zinciri), Bitcoin veya diğer sanal para birimlerinde yapılan işlemlerin kronolojik ve kamuya açık şekilde sunulduğu bir hesap defteridir.
Madencilik Nedir?
Madencilik, Bitcoin işlemlerinin tersine çevrilmesini engellemeye ve yeni Bitcoinlerin sisteme tanıtılması sürecine verilen isimdir.Teknik olarak konuşmak gerekirse madencilik, bir önceki bloğu ve bir dizi işlemi de içererek blok başlığının sağlamasının hesaplanmasıdır.
Nasıl Bitcoin Alabilirim?
Bitcoin satın almak için GDAX, BitStamp veya
BVAcapital gibi Bitcoin borsaları kullanılabilir veya doğrudan diğer insanlardan veya açık artırma sitelerinden Bitcoin alınabilir. Satın alımlar çeşitli yollarla gerçekleştirilebilmektedir. Nakit, kredi kartı, banka transferleri hatta diğer kripto paralar ile takas yoluyla satın alım yapılabilir.
Bitcoin Cüzdanı Nedir?
““Cüzdan” aslında banka hesabından çok da farklı değildir. Bitcoin almanızı, saklamanızı ve diğer kişilere göndermenizi sağlar. İki tür cüzdan bulunur. Yazılım ve web.Yazılım cüzdanı, kendi bilgisayarınıza veya cep telefonunuza kurabileceğiniz bir cüzdan türüdür. Bu cüzdan türünde paralarınızın güvenliği ve kontrolü tamamen size aittir. Bu tip cüzdanlar yükleme ve bakım açısından biraz karışık olabilir.Web cüzdanı ise üçüncü parti bir kurum tarafından sağlanmaktadır. Bunlar genellikle daha kolay kullanıma sahiptir ancak paranızı korumak için güvenilir kurumlarla çalışmanız gerekmektedir.
Ethereum blok zincirindeki her bir değer simgesine Ether denmektedir. İşlem ücretlerini veya Ethereum ağındaki bilgi işlem hizmetlerini ödemede kullanılabilir.
Ethereum ve Bitcoin Arasında Ne Fark Var?
Bitcoin gibi Ethereum da kamuya açık bir blok zinciri ağından oluşmaktadır. Bazı belirgin teknik farklılıklar olsa da Bitcoin ve Ethereum arasındaki en önemli fark amaç ve kapasitedir. Bitcoin blok zinciri, Bitcoin’in dijital sahipliğini takip etmek için kullanılırken Ethereum blok zinciri merkezi olmayan bir uygulamada yazılan program kodunu çalıştırmaya odaklanmıştır.
Akıllı Kontrat Nedir?
Akıllı Kontrat; para, içerik, mülkiyet, hisse senedi veya değerli herhangi bir şeyin alışverişini sağlayacak bir bilgisayar kodunu tanımlamak için kullanılan bir tabirdir. Akıllı kontratlar blockchain üzerindedir ve herhangi bir sansür, arıza, sahtekarlık veya üçüncü partinin müdahale olmadan çalışır.
Ethereum Cüzdanı Nedir?
Ethereum Cüzdanı, Ethereum blok zincirinde yer alan ve merkezi olmayan uygulamalara açılan bir kapıdır. Cüzdan, size Ether’lerinizi ve Ethereum üzerine kurulu diğer kripto varlıkları elinizde güvenli şekilde tutmanızı ve akıllı kontratları yazmanızı, uygulamanızı ve kullanmanızı sağlar.
Nasıl Ethereum Alabilirim?
Ethereum satın almak için GDAX, Poloniex, BitStamp veya
BVAcapital gibi kripto para borsaları kullanılabilir veya doğrudan diğer insanlardan veya açık artırma sitelerinden alınabilir. Satın alımlar çeşitli yollarla gerçekleştirilebilmektedir. Nakit, kredi kartı, banka transferleri hatta diğer kripto paralar ile takas yoluyla satın alım yapılabilir.
Nasıl Ethereum Borsası Seçebilirim?
Kripto para borsası seçmek, yatırım ve işleme başlamak için göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör mevcuttur. Kritik faktörler şu şekildedir: İşlem ücretleri, erişebilirlik, likidite koşulları, itibar, şeffaflık ve borsanın bulunduğu borsa. Sonuç olarak işlem yapmaya başlamak için doğru ya da yanlış borsa bulunmamaktadır, ancak öncelikle bu konuları incelemeniz tavsiye edilmektedir.
Ripple Nedir?
Ripple; ödeme sistemi, döviz borsası ve havale ağıdır. Aynı zamanda Ripple Ödeme Protokolü veya Ripple protokolü diye de adlandırılır. Ripple, açık kaynak internet protokolü ile dağıtılır ve XRP olarak isimlendirilir. 2012 yılında piyasaya sürülen Ripple, güvenli, hızlı ve ücretsiz küresel para aktarımını hedeflemektedir.
XRP Nedir?
XRP, Ripple ağındaki para birimidir. Sadece Ripple sistemi içinde mevcuttur. Toplam 100 milyar XRP bulunmaktadır. Protokol kurallarına göre bundan fazlasına izin verilmemektedir.
Ripple’ın Arkasında Kim Var?
Ripple protokolünün kurucusu olan OpenCoin isimli şirket CEO Chris Larsen ve CTO Jed McCaleb tarafından kuruldu. San Francisco merkezli blockchain şirketi, aynı zamanda piyasadaki XRP’nin 61%’ini de elinde tutmaktadır. 2017 Mayıs’ta Ripple, XRP arzı ile ilgili kaygıları hafifletmek için 55 milyon XRP’yi (XRP varlığının 88%’i) kriptografik olarak güvenli bir emanet bölgeye yerleştirdiğini belirtti. Bu emanet bölge, şirketin aylık 1 milyar ‘coin’ satışı yapabilmesine ve bunu karşılığında her ayın sonunda kullanılmayan miktarın geri alınmasına olanak sağlamakta.
Ripple ile Bitcoin’in Farkı Nedir?
Ripple ve Bitcoin network’te görüş birliğine ulaşmak amacıyla farklı metotlar kullanmaktadır. Ripple, ‘iteratif uzlaşma süreci’ kullanırken Bitcoin Proof-of-Work, yani madencilik kullanmaktadır. Bunun sonucu olarak Ripple, Bitcoin’den daha hızlı transfer sağlamaktadır. Para aktarımı saniyeler içinde tamamlanır.
Nasıl XRP alırım?
XRP satın almak için GDAX, Poloniex , Bitfinex veya
BVAcapital gibi borsalar kullanılabilir veya doğrudan diğer insanlardan veya açık artırma sitelerinden alınabilir. Satın alımlar çeşitli yollarla gerçekleştirilebilmektedir. Nakit, kredi kartı, banka transferleri hatta diğer kripto paralar ile takas yoluyla satın alım yapılabilir.
Nasıl XRP Borsası Seçebilirim?
Kripto para borsası seçmek, yatırım ve işleme başlamak için göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör mevcuttur. Kritik faktörler şu şekildedir: İşlem ücretleri, erişebilirlik, likidite koşulları, itibar, transparanlık ve borsanın bulunduğu borsa. Sonuç olarak işlem yapmaya başlamak için doğru ya da yanlış borsa bulunmamaktadır, ancak öncelikle bu konuları incelemeniz tavsiye edilmektedir.
Litecoin Nedir?
Litecoin eşler arası kripto para ve açık kaynak yazılım projesidir. Yaratılışı ve transferi açık kaynak şifreleme protokolünü temel alır ve herhangi bir merkezi otorite tarafından düzenlenmez. Litecoin 2011 Ekim ayında eski bir Google mühendisi olan Charless Lee tarafından yaratılmıştır.
Nasıl Litecoin Alabilirim?
Litecoin satın almak için GDAX, Poloniex , BitStamp veya
BVAcapital gibi kripto para borsaları kullanılabilir veya doğrudan diğer insanlardan veya açık artırma sitelerinden alınabilir. Satın alımlar çeşitli yollarla gerçekleştirilebilmektedir. Nakit, kredi kartı, banka transferleri hatta diğer kripto paralar ile takas yoluyla satın alım yapılabilir.