Bilim İnsanları Yaşlanmamanın Formülünü Buldu! Bilim insanları uzun araştırmalar sonucu yaşlandırmayı geciktiren ve uzun yıllar erteleyen bir yöntem keşfetti. Bu yöntem için
beslenmenin önemine dikkat çeken bilim adamları, düşük karbonhidrat tüketiminin üzerinde durdu.
Özel bir dergide yayınlanan araştırma sonucunda, nörobilimci olan
Lillian Muhika-Parodi bir deney gerçekleştirdi. Deneye yaklaşık bin kişi katıldı. Deneyde 18 ile 88 yaşları arasındaki kişilerin katılımı gerçekleşti ve sonuç açıklandı.
[caption id="attachment_11769" align="aligncenter" width="610"]
Bilim İnsanları Yaşlanmamanın Formülünü Buldu![/caption]
Beynimizin fonksiyonel
MRG’sini inceleyen bilim insanları, beslenmenin beynimizin ve vücudumuz için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bu durumun ise yaşa ve tüketilen gıdaya göre ne kadar değiştiğini fark etti.
Nöronlar arasındaki
fonksiyonel bağlantının yaş ile birlikte ne kadar hızlı değiştiğinin altı çizildi.
Beynin yaşlanmasının ilk belirtilerinin 47 yaşında ortaya çıkacağı ve bilişsel becerilerin de
60 yaşında kaybedilmeye başlandığının altı çizildi. Bilim insanları bu durumun insüline karşı vücudun direncini kaybetmesine bağlıyor.
Muhika-Parodi, insan yaşlandığında beynin glikozu yavaş yavaş işleme yeteneğini kaybetmesi nedeniyle nöronların kaybolmasına bağlıyor.
Tüm bunların yanı sıra bilim insanları deneyde yer alan bin kişiye özel bir düşük karbonhidratlı diyet uyguladı. Bu düşük karbonhidratlı diyette
patates ve pirinç yoktu yalnızca salata ile birlikte et ve balık türevleri yer alıyordu.
[caption id="attachment_11770" align="aligncenter" width="750"]
Bilim İnsanları Yaşlanmamanın Formülünü Buldu![/caption]
Nöronların zaman geçtikçe acıktığı ve beynin bölümlerinin zaman geçtikçe istikrarsızlaştığının üzerinde duran bilim insanları, deneyim sonuçlarını özel bir dergide paylaştı.
Bilim insanları yıllar boyunca
düşük karbonhidratlı diyet uygulayan insan beyinlerinin stabilitesini değerlendirdi.
Deney sonuçlarında ise uzun yıllar keton diyeti uygulayan kişilerin beyin bölümlerinin etkileşiminin geliştiğini ve genel bilişsel aktivitesinin arttığı gözlendi.
Bu deneyin sonuçları
50 yaşın üzerindeki bireylerde dahi gözlendi. Düşük karbonhidratlı beslenmenin yaşlılık üzerindeki etkilerinin üzerinde duran bilim insanları özellikle
yeşil mercimek tüketmenin cildi güzelleştirdiğini ve gençleştirmeye yardımcı olduğunu söyledi.
Meyve yemenin ise çok sağlıklı olmadığı yönünde konuşan bilim insanları, içinde çok fazla şeker bulundurması sebebiyle uzak kalınmasını tavsiye etti. Yalnızca ‘
yeşil elma’dan yana durulmasını ve insanların tercihlerini de bu yönde yapmasının da altını çizdi.