Yayınlanma: 26 Haziran 2023 13:40
Güncellenme: 19 Kasım 2024 21:16
Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarındaki artışın önemine dikkat çekerek, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda önlemlerin artırılmasını talep etti. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen yazıda, kızamık virüsünün dünya genelinde ve Türkiye'de hala dolaşımda olduğu ve hastalığın solunum yoluyla bulaştığı hatırlatıldı. Bu nedenle, önlemlerin güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Son yıllarda dünya genelinde aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, zayıflamış kızamık sürveyansı ve Covid-19 salgını nedeniyle aşılama faaliyetlerinde yaşanan kesintiler ve gecikmeler, kızamığın dünyanın her yerinde tehdit oluşturabileceğini göstermektedir. Bu durum Dünya Sağlık Örgütü tarafından da bildirilmiştir. Ülkemizde de son zamanlarda kızamık vakaları bildirilmektedir. Bu sebeple kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin tekrar hatırlatılması gerekmektedir."
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu da konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaparak şunları belirtti: "Sağlık Bakanlığı, nihayet kızamık vakalarının artışını ve önemini kabul ederek 81 il valiliklerine yazı gönderdi. Kızamığa karşı alınacak önlemler hatırlatıldı. Aşısı eksik olan çocuklarımıza ücretsiz aşılar, aile sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır. Aile hekiminize ve hemşirenize danışın."
Kızamık vakalarının dünya genelinde artış göstermesi ve Türkiye'de de bildirimlerin yapılmış olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı, valiliklere bu yazıyı göndererek toplum sağlığının korunması için önlemlerin artırılmasını talep etmiştir. Halkın, çocuklarının eksik aşılarını tamamlamak ve aşılanma konusunda aile hekimlerine başvurmak için bilinçlenmesi önem taşımaktadır.
İzmir Tabip Odası:
— Başıboş Kaçak Sorunu (@kacaksorunu) June 18, 2023
"Kızamık salgının nedeni düzensiz göç ve sığınmacılar.
Ülkemizde toplumsal bağışıklığı sağlamıştık. Düzensiz göçle birlikte hastalık yaygınlaşmaya başladı." pic.twitter.com/0JjJY4BTnA