Artık tüm dünya işlerini online olarak yürütmekte. Bu süreci daha verimli hale getirmek için gelin Zoom’un yarattığı etkiden yola çıkarak, video konferans yapmak için farklı alternatifleri değerlendirelim.
Microsoft Teams
Son birkaç haftada popülaritesi artan uygulamalar arasında yer alan Microsoft Teams, video konferans ve iş görüşmeleri için iyi bir alternatif olabilir.
Zoom’un güvenlik açıklarının fark edilmesi üzerine yoğun talep gören uygulama 12 milyon aktif kullanıcıya sahip.
Şu an için 30 TL civarında bir fiyatla, aylık üyelik üzerinden işlem yapılan uygulama güvenliği ön planda tutmak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Özellikle video konferans üzerinden iş yürütmek için ideal bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
Google Hangouts Meet
Aylık 35 TL gibi bir fiyatla Google altyapısı üzerinden kullanılabilir. Herhangi bir uygulama kurmaya gerek yok.
Google’ın güvenlik konusundaki ihlalleri göz ardı edilebilirse, Zoom alternatifi olarak ikinci sırayı alabilir. Ayrıca,
Zoom ’un kullandığı şifreleme metodunu kullandığından da bahsetmekte fayda var.
Slack
Tam olarak Video konferans için tasarlanmamış olsa da video aramaları yapılabiliyor. Dürüst olmak gerekirse bu uygulamanın video konferans özellikleri Zoom ve diğer uygulamalar kadar etkin değil. Yine de ekibinizin diğer üyeleri ile sizi görüştürebilecek alt yapıya sahip. Microsoft Teams ile entegrasyonu da düşünüldüğünde listenin üçüncü sırasında.
GoToMeeting
GoToMeeting, video konferans uygulamaları arasında yeni sayılabilecek nitelikte. Zoom kadar ara yüzü basit değil fakat güvenlik özellikleri olarak daha fazla donatıya sahip. Mesela; katılımcılara sadece şifre vermek yerine, istenmeyen kişileri dışarıda tutmak için, yapılacak olan oturumu kilitleme özelliğine sahip. Ayrıca;
Zoom ‘un kullandığı katılımcının ekran karşısında ne yaptığını takip eden sistem bu uygulamada yok.
Cisco WebEx
GoToMeeting gibi oturumu kilitleme özelliğine sahip. Ayrıca, toplantıların tamamı özel bir şifreleme yöntemi ile korunuyor. CoVid-19 salgınından dolayı bedava üyelik süresini uzattı ve 100 katılımcıya kadar sınırsız video konferansına olanak tanımakta.