Hermes, Çanta Yapmak İçin 50 Bin Timsah Yetiştirecek!
Hermes, zengin kadınlar tarafından büyük rağbet gören timsah derisi çantaları için Avustralya'daki en büyük timsah çiftliklerinden birini inşa etmeyi planlıyor.
Deri, yaşam tarzı aksesuarları, ev eşyaları, parfümeri, mücevherat ve hazır giyim alanlarında uzmanlaşan Fransız lüks eşya markası Hermes’in timsah derisi çantaları büyük rağbet görüyor. Ancak fahiş fiyatlarla satışa sunulan çantaların üretimi için gereken derinin tedarik edilmesi konusunda sorun yaşayan marka, Avustralya'nın en büyük timsah çiftliğini açmayı planlıyor.
Almanya’nın en büyük yerel gazetelerinden biri olan Waz’ın raporuna göre; bu çiftlikteki 50 bin kadar tuzlu su timsahı yumurtadan çıkarılacak, beslenecek ve sonra kesilip derileri alınacak.
Hermes’in Avustralya tuzlu su timsahlarını tercih etmesinin nedeni ise, özellikle göbek zırhlarının sıkı ölçeklendirilmiş olması. Üretilen bu çantaları almak için birbirleriyle yarışan müşteriler, her bir çanta için 40 bin euro civarında para ödüyor.
Zaten
Avustralya'daki timsah çiftliklerinin çoğunu kontrol eden Hermes’in en büyük rakiplerinden biri olan Luis Vuitton da, tüm pazarı rakibine bırakmamak için timsah çiftlikleri satın aldı.
Waz’dan yapılan açıklamaya göre; moda üreticileri, mümkün olan en iyi deriyi elde etmek için timsahları kendi standartlarına göre yetiştirmek istiyor.
Hayvan hakları aktivistleri dehşet içinde!
Hayvan hakları aktivistleri, timsahların sıkı kafeslerde tutulmasını ve yaralanmalarını eleştiriyor. Avustralya Hayvan Refahı Derneği’nden Jed Goodfellow, derisi alınmak istenen timsahların kesim yöntemlerinin de vahşice olduğunu dile getiriyor.
Hermès ise, hayvan refahı gereksinimlerine sıkı sıkıya bağlı kaldığını vurguluyor. Dünya Koruma Birliği'nin (IUCN) timsah özel birimi başkanı Grahame Webb'e göre; yetiştirme çiftlikleri, bölgedeki çevre korumasının finansmanına yardımcı olacak ve koruma standartlarına uyumu daha iyi garanti edebilecek.
Channel, deri eşya üreticileri Mulberry, Calvin Klein ve Tommy Hilfiger gibi diğer büyük markalar ise, lüks eşyalarını timsah derisi olmadan üretiyor. Söz konusu markalar, bu yöntemlerin hayvan refahına ilişkin etik değerlerle uyuşmadığını dile getiriyor.