Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer?
Kepek Nedir? Kepek Neden Olur?
Kepek kaşıntı ve kafa derisi üzerinde deri dökülmesi ile birlikte görülen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Kepek, bulaşıcı değildir ve nadiren ciddi olmasına rağmen, utanç verici ve tedavi edildiğinde de ara ara tekrar edebilen bir durumdur. Ancak genellikle kontrol edilebilir durumdadır. Hafif vakalarda, hassas temizleme özelliği olan şampuanlarla saçı yıkamaktan dışında başka bir önlem almaya gerek duyulmayabilir. Daha inatçı vakalarda ise genellikle ilaçlı şampuanlardan yanıt alınabilir. Bu haberimizde sizler için kepek nasıl geçer, kepek neden olur, kepek şampuanı, kepeğe ne iyi gelir, saçtaki kepek nasıl geçer konularını derledik...
Kepeğin, gençler ve yetişkinlerde en sık görülen belirtisi, genellikle beyaz ve yağlı yapıdaki ölü derilerin omuzlarda pul pul dökülmesidir. Kış ve sonbahar aylarında ev içindeki hava sıcaklığı ile dışarıdaki hava sıcaklığı arasında farklar oluştuğu için cilt kurur, bu nedenle kepek sorunu da artabilir. Bu durum yaz süresince kendiğinden ortadan kalkabilir.
Kepek Nasıl Geçer? Kepeğe Ne İyi Gelir?
Eğer siz de saçtaki kepek nasıl geçer sorusunun cevabını arıyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Kepeğe karşı yaşam tarzınızı değiştirmeniz büyük önem taşımaktadır.
- Stresi yönetmeyi öğrenin: Stres koşulları ve hastalıklar sizi daha hassas hale getirerek genel sağlığınızı etkiler.
- Şampuanı sık kullanmak: Eğer yağlı bir saç derisi eğilimi varsa, günlük kepek şampuanı kepeği önleyebilir ya da azaltabilir.
- Şekillendirme ürünlerini bırakın: Saç spreyleri, şekillendirme jelleri, saç köpükleri saç derinizin fazla yağlanmasına neden olabilir.
- Sağlıklı beslenin: Yeterli çinko ve B vitaminleri bakımından zengin yağların olduğu bir diyet kepeği önleyebilir.
- Güneşe çıkın: Güneş ışığı iyi gelebilir. Ama ultraviyole ışıklara maruz kalmak cildinize zarar verebilir ve cilt kanserine de neden olabilir. Bunun yerine, biraz dışarıda zaman geçirin. Yüzünüze ve vücudunuza güneş kremi sürdüğünüzden emin olmalısınız.
https://twitter.com/AcibademSaglik/status/1567890519371440130?s=20&t=9hD9UtyXTjU8s78UeaCm1g
Bununla da ilgilenebilirsiniz:
Türkiye'yi Sosyal Medyadan Takip Edin!
TrSondakika resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın!
TrSondakika resmi Instagram hesabı için burayı tıklayın!
TrSondakika resmi Twitter hesabını takip etmek için buraya tıklayın!