Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Pfizer Aşısını Çalmaya Çalıştı!
Güney Koreli bir milletvekili, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının
Pfizer aşısının teknik bilgilerini çalmaya çalıştığını söyledi.
Güney Kore istihbarat teşkilatı, Kuzey Kore'nin Pfizer Inc'i hackleyerek Koronavirüs aşıları ve tedavileri hakkındaki bilgilerini çalmaya çalıştığını duyurdu.
Salgın sırasında sağlık kuruluşlarını, aşı bilimcilerini ve ilaç üreticilerini hedef alan dijital casusluk oldukça artmış durumda. Bu nedenle pek çok devlet, Covid-19 salgınıyla ilgili en son araştırmaları ve bilgileri güvence altına almak için firmalara destek veriyor.
Güney Kore parlamentosunun muhalif bir üyesi olan Ha Tae-keung, ilaç devi Pfizer’ın, aşılar ve tedaviler hakkındaki bilgini çalmak amacıyla hacklenen firmalar arasında olduğunu söyledi.
Ha Tae-keung, "Siber saldırılar sırasında, Pfizer’ın Covid-19 aşısını ve tedavi teknolojisini çalma girişiminde bulunuldu.” dedi.
Parlamentodaki toplantının ardından muhabirlere konuşan Ha, teşebbüsün zamanlaması veya başarısı hakkında ayrıntılı bilgi veremeyeceğini dile getirdi.
Buna benzer bir durum da geçen yıl yaşanmış ve bazı Kuzey Koreli bilgisayar korsanları; Johnson & Johnson, Novavax Inc ve AstraZeneca gibi dokuz sağlık firmasının sistemlerine girme girişiminde bulunmuştu.
Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), komşusunun
Koronavirüs aşıları geliştiren Güney Koreli firmaları hackleme girişimlerini engellediklerini söyledi.
Kuzey Kore, ticareti yasaklayan uluslararası yaptırımların ortasında, nakit sıkıntısı çeken kasasını doldurmak için bir hacker ordusu oluşturmakla suçlanıyor.
Sağlık uzmanları, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, çalınan verileri yerel bir aşı geliştirmek için kullanmaktan çok, satmakla ilgilenebileceğini söyledi.
Kuzey Kore'nin, COVAX aşı paylaşım programı aracılığıyla bu yılın ilk yarısında yaklaşık 2 milyon doz AstraZeneca-Oxford Covid-19 aşısı alması bekleniyor.