
Yayınlanma: 30 Ekim 2021 01:33
Güncellenme: 5 Aralık 2025 11:27
Yapılışı
İlk olarak 2-3 saat 200 ml sıvı kremanın içine 1 yemek kaşığı kuru lavantayı ekleyip bekletiyoruz. Lavantayı süzgeç ile süzüyoruz.
Karadutu mutfak robotunda iyice eziyoruz. Cheesecake’in alt tabanı için bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip erittiğimiz tereyağını karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayıp bisküvili harcı döküp iyice sıkıştırarak düzlüyoruz. Bu işlemi çay bardağının altı ile yapabilirsiniz.
Labneyi kabımıza döküp 1 dakika mikser ile çırpıyoruz. Süzdüğümüz sıvı kremayı,süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyip tel çırpıcıyla yavaşça karıştırıyoruz.
Karadutu ve ufaladığımız 1 çay kaşığı kuru lavantayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kalıbı dondurucudan çıkarıp hazırladığımız karışımı ekliyoruz. Kabarcık kalmaması için kalıbı 2-3 kez tezgaha vuruyoruz.
175 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırının altına cheesecake’in çatlamaması için su dolu bir kap koyuyoruz. Benmari usülü beyaz çikolatayı eritip kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
Soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine döküp buzdolabına koyuyoruz. En az 6 saat dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.