Vücudunuzda Asla Görmek İstemeyeceğiniz 10 Şey
İnsan vücudunun muhteşemliği bir sır değil. İnsan vücudu olağanüstü bir mekanizma ve her detayı hayranlık uyandıran ayrı bir bilgi barındırıyor. Ancak bazı detaylar var ki onları vücudunuzda görmek istemeyebilirsiniz. İşte vücudunuzda asla olması istemeyeceğiniz 10 şey...
1.Kepek
Kepek, kafa derisinde kaşıntı ve ağrıya neden olan bir cilt hastalığıdır. Omuzlarınızda ya da kafanızda beyaz pullar olarak görünen kepek kesinlikle vücudunuzda görmek istemeyeceğiniz şeyler arasında.
2.Benler
Siyah ve kahverengi olabilen benler vücudumun çeşitli yerlerinde ve çeşitli büyüklüklerde görülebilir. Benler kozmetik ya da cerrahi nedenlerle vücuttan çıkarılabilirler.
Normalde zararsız olan benler, görünüşlerinin değişmeye başlamasıyla endişe yaratmalıdır. Vücudunuzda şekli değişen bir ben gördüğünüz takdirde doktora başvurmalısınız.
3.Bit
Kanla beslenen parazitler olan
bitler kesinlikle vücudunuzda olmasını istemeyeceğiniz şeylerden. Kafa derisine, kaşlara ya da kasıklara yapışabilen bitler buradaki kanı emerek beslenir.
Aileden birisinde bit görüldüğü takdirde ev dikkatli bir şekilde aranmalı, olası yumurta istilasına karşı önlem alınmalıdır.
4.Saçkıran
Mantarın neden olduğu bir deri enfeksiyonu olan saçkıran tipik olarak trichophyton, Microsporum ve Epidermophyton’dan gelir. Vücudun farklı noktalarında görülebilen saçkırana karşı vücut doğal koruma sağlar.
5.Bakteri, Virüs ve Mikrobiyal İlişkili Hücreler
Vücudumuzdaki hücrelerin yüzde doksanı doksan trilyondan fazla mikrop, virüs, bakteri ve vücudunuzu yuva olarak adlandıran diğer mikroorganizmalardan oluşur.
Doğal olarak büyüyen bakterilerin kontorlden çıkmasıyla hastalıklar baş gösterebilir.
6.Sümük
Bizi genellikle tiksindiren sümüklerin bile vücudumuzda bir işlevi vardır. Mukoza, istilacı virüsleri ve bakterileri vücudunuza girmeden hapseder.
Sümükler hakkında güzel düşünmek zor olsa da sağlıklı olmamız için ellerinden geleni yaparlar. Bu yüzden hastalandığımız zaman sümük üretimimiz iki katına çıkar.
7.Yağ Bezeleri
Yağ bezesi, yağ hücrelerinden oluşan ve cildinizle kas arasına sıkışmış iyi huylu bir büyümedir. Yağ bezelerinin büyümesinin nedeni henüz belli değil. Ancak kilolu olmakla bir ilgisi bulunmadığı biliniyor.
Kozmetik nedenlerle vücudunuzdan aldırmak isteyeceğiniz yağ bezeleri nadiren ağrıya neden olur.
8.Tırnak Mantarı
Ayakların bazen kirli yüzeylerle temas etmesi sonucu oluşan ayak mantarı tırnakların sararmasına neden olur. Alınabilecek en iyi önlem ise ayak tırnaklarını mümkün olduğunca korumak.
9.Kulak Kiri
Kulaklarımız kendini yıkamak içiin kulak kiri üretir. Bezler, kulak kanallarının en dış yarısını kaplayan cilde boşaltır. Bu kanallardaki balmumu ve küçük kıllar, kulak zarınıza veya kulağınızın diğer kısımlarına zarar verebilecek toz ve diğer yabancı lekeleri çeker.
Kulak kiri az olan kişilerde kulak kaşıntısı ve kulak rahatsızlıklarına daha yatkınlık görülür.
10.Akarlar
Yüzümüzün gözeneklerinde özellikle kirpik diplerimizde yaşayan canlılar, akarlar bulunur. Bu akarlara Demodex akarları denir ve yaşlanmayla birlikte miktarları artar.
İki tür Demodex akarı vardır. Bunlar Demodex Brevis ile Demodex Folliculorum'dur. Demodex Folliculorum, insan derisinin saç boşluğunda ölü deri hücrelerini yiyerek yaşar.
Bu akarların fazla olması bazı cilt komplikasyonlarına neden olabilir.