Koronavirüs nedeniyle kullanımında artış yaşanan Zoom uygulamasının başı hackerlarla dertte. Bilgileri çalınmak istenen
Zoom kullanıcılarına yeni bir
uyarı geldi. Hackerlar, kullanıcıların bilgilerini çalmak için bu sefer e-posta dolandırıcılığını denedi.
Koronavirüs nedeniyle ev karantinasına giren vatandaşlar, sevdikleriyle görüşmek ya da okul derslerini takip edebilmek için
Zoom uygulamasını kullanmaya başladı. Bununla birlikte bilinirliği artan Zoom, hackerların hedefi haline geldi. Kullanıcıların bilgilerini çalmak isteyen hackerlar, bu sefer e-posta yöntemine başvurdu.
E-posta siber güvenlik şirketi
Abnormal Security, konuya ilişkin açıklamasında saldırganların sahte Zoom toplantı e-postaları kullanarak kullanıcıların bilgilerini ve kayıt kimliklerini çalmaya çalıştırdığını bildirdi.
Birçok İnsan İşini Kaybedebilir
E-posta siber güvenlik şirketi tarafından açığa çıkarılan kimlik hırsızlığı, koronavirüs nedeniyle durma noktasına gelen ekonomi sebebiyle iş ve gelir kaybına uğramaktan korkan vatandaşları olumsuz etkiledi.
İstanPol tarafından yapılan araştırmaya göre, salgının neden olduğu ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’de 3 milyon 200 bin kişi işsiz kalabilir.
Bu bilgileri kendi lehine çeviren siber saldırganlar, dolandırıcı e-postalarını
Zoom toplantı hatırlatıcısı şeklinde kullanıcılara gönderiyor. Bu e-postanın içerisinde Zoom toplantı davetiye linki yer alıyor. Kullanıcılar bu linke tıkladıklarında, saldırganlar tarafından hazırlanan Zoom’un giriş sitesine benzer bir siteye yönlendiriliyor. Gerçekte kullanıcılar, toplantı bağlantılarına tıklayınca “zoom-emergency.myftp.org” URL’sinde depolanan sayfası açılıyor.
E-postada İşine Son Verildi Mesajı Yer Alıyor
Hackerlar tarafından yollanan bu sahte e-postalarda, kullanıcının işine son verildiğine ilişkin bir mesaj yer alıyor. Koronavirüs nedeniyle yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işlerine son verildiğini düşünen kişiler telaşlanarak, bu
dolandırıcılık linkine tıklıyor. Kullanıcıların bu linke tıklaması ile birlikte bilgileri çalınıyor.
Yapılan araştırmanın verilerine göre bu e-postalar, 50 binden fazla kullanıcıya yollanmış durumda.
Zoom uygulaması daha önce de güvenlik sorunu yaşamıştı. 500 binden fazla Zoom kullanıcısının hesabı çalınarak dark web’de satışa sunulmuştu. Araştırmacılara göre siber saldırganlar, bu hesapları yine sahte e-posta yöntemiyle ele geçirdi.
Virüs nedeniyle bilinirliğini arttıran Zoom, geçtiğimiz günlerde 300 milyondan fazla aktif kullanıcısının bulunduğunu açıklamıştı.