Yayınlanma: 15 Temmuz 2022 07:42
Güncellenme: 20 Kasım 2024 04:26
Sağlık Bakanlığının Covid-19 aşı bilgilendirme sitesinde nasıl koronavirüs aşısı olunacağına dair bilgilendirmeye yer verildi. Bilgilendirmede 8 adımda nasıl aşı olunacağı açıklandı. Aşı durumu nasıl sorgulanır? Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı durumu e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir.
Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat şeçilerek randevu oluşturulabilir. Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da görünüyor. e-Nabız Aşı randevusu almak için tıkla MHRS Aşı randevusu alma ekranı için tıkla ALO 182 üzerinden randevu alınabilir. Koronavirüs aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.
Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi. Nasıl aşı olunur? Aşı olmak için seçilen randevu saatinde randevu alınan sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekiyor. AŞILA uygulamasından randevu sahibinin sorgulaması yapılıyor. Yine uygulama üzerinden aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi sonrası aşı uygulanıyor. Aşı iki doz halinde uygulanıyor. İkinci doz randevusu ilk doz uygulaması ardından sağlık personeli tarafından oluşuturuluyor. İkinci doz randevu bilgileri yine kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Ayrıca e-Nabız uygulamasından da randevu bilgileri görüntülenebiliyor.
Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına erişebilecek. Aşı uygulaması yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecektir. •İkinci doz aşınızın randevusu hekiminiz tarafından verilip kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonunuza gönderilecektir.
E doktor, kişilerin sağlık problemleri, kronik hastalıklarınızın takibi ve ihtiyaç duyduğunuz her türlü sağlık sorunu için istediğiniz branşta doktor ile canlı ve görüntülü görüşme imkanı sağlayan bir online sağlık hizmeti uygulamasına e doktor denir.
1- Portal dolaşım ya da portal ven: Kılcal damarlardan oluşan sistem.
2- Portal vinç: Hem sabit hem de gezer köprülü üretilen bir vinç çeşidi.
3- Mimaride portal: Katedral, şato ve kilise gibi yapıların ana giriş kapısı.
1- Oyunun bu bölümünü geçmek istiyorsan bir an önce portalı bulmak zorundasın.
2- Eski yapıların portalı o kadar süslü ve gösterişli ki hayran olmamak elde değil.
E mobil ya da e mobil üye girişi, çalışanlarınızın, iş ortaklarınızın ya da bayilerinizin eğitim ve gelişim süreçlerini planlayabileceğiniz, takip edebileceğiniz ve raporlayabileceğiniz, kurumsal akademilerinizin dijital dönüşüm sürecini kolaylaştıran öğrenme deneyimi platformudur.
Grip'e hangi hap iyi gelir?, e grip, Grip ilaçları grip (influenza) virusuna ve onun alt tiplerine karşı etkili antiviral ilaçlardır. Yalnızca influenza virusuna etkilidirler. Ülkemizde bulunan ilaç “oseltamivir”dir.
influenza test sonucu, nasıl yapılır? Hızlı grip antijen testinde burun boşluğuna bir çubuk gönderilir ve numune alınır. Hızlı antijen testleri çoğunlukla 10-15 dakika içinde sonuçlanır.
E-Sağlık, e sağlık veya elektro- nik altyapı kullanılarak, özellikle de internet üzerinden sağlık hizmeti sunma süreci olarak tanımlanabilir.
grip testi nasıl yapılır, sorusunun cevabı, Grip tanı testleri arasında doğruluğu ve güvenilirliği en yüksek test laboratuvar testleridir. Laboratuvar testleri için uzman sağlık görevlileri burun boşluğundan ya da boğazın arka kısımlarından uzun bir pamuklu çubuk yardımıyla sürüntü örneği alır ve alınan numune analiz edilmek üzere laboratuvara gönderilir.
e devlete giriş yapamıyorum sorusunun cevabı, Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Devlet hastanesi, bir devlet tarafından finanse edilen ve işletilen bir hastanedir. Şehir hastanesi, toplum hastanesi, bölge hastanesi, belediye hastanesi de devlet hastaneleri sırasına dahildir. Güney Afrika gibi bazı ülkelerde bu terim kamu hastanesi ile eş anlamlıdır.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Evet edevlet şifresiyle randevu alınabilir.
Vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS'ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız'da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.
Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170"