Bardağına Düşen Arı Boğazını Soktu, Talihsiz Adam Hayatını Kaybetti
İş seyahati sırasında dinlenmek için mola veren Vural Şenalp, bardağına arı düşen içeceği içti. Ardından boğazını arı sokmasıyla fenalaşan talihsiz adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
İstanbul’da şans oyunları dükkanı işleten 2 çocuk babası Vural Şenalp, iş gezisi için Karadağ’ın Budva kentine doğru yola çıktı. Bir arkadaşıyla yola çıkan Şenalp, yemek yemek için deniz kenarı bir restoranda durdu. Masadaki içeceğini içtikten sonra boğazında yoğun bir acı hissetti. Ardından ferahlamak için denize atlayan 51 yaşındaki Şenalp, bir süre sonra denizde hareketsiz kaldı. Arkadaşı hemen denize koştu ve çevredekilerle birlikte Şenalp’i kıyıya çıkardı. Sahildeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesiyle iki çocuk babası Vural, hayata tutundu.
Ambulansın olay yerine ulaşmasının ardından talihsiz adam hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda iki gün kalan Şenalp, Türkiye’ye getirilmek istendiği gün hastanede hayatını kaybetti. Şenalp’in cansız bedeni Kilyos Mezarlığı’na götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.
Alerjik Reaksiyon Belirtileri Varsa Acil Hastaneye Gidilmeli!
Arı sokması toplum tarafından önemsenmese de bazı bireylerde ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. Arı sokmalarına, arı zehrine alerjik olabileceğinizi gösteren bir tepki verildiği durumda doktor tarafından, alerji testi ve bir kan testi yapılmasıyla ortaya konulmaktadır. Alerji testleri ve kan testleri genellikle böcek alerjilerini teşhis etmek için birlikte kullanılır.
“Ne zaman doktora görünmeli?” sorusunun cevabı olarak, solunum güçlüğü, kurdeşen veya baş dönmesi gibi ciddi alerjik reaksiyon belirtileri yaşandığında, en yakın acil servise başvurulması gerektiği ifade edilmektedir.
Özetle, arı sokması geçici kısa süreli ağrılara neden olabileceği gibi şiddetli alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Meydana gelen ağrılar, sokma sayısına, arının iğnesinin uzunluğuna ve şekline, arının türüne (eşek arısı, yaban arısı) göre farklılık gösterir.
Çocuklar arı sokmasına karşı, yetişkinlerden daha fazla reaksiyon gösterme eğilimindedirler. Bunun yanı sıra yetişkinlerin anafilaksiden ölme olasılığı çocuklardan daha yüksektir.