Silopi’de ‘Sahte Hamilelik’ ve ‘Kürtaj’ Dolandırıcılığı: Doktor Tutuklandı

Silopi’de Kadın Doğum Uzmanı İ.B., sahte hamilelik tedavisi ve kürtaj işlemleri yaparak çok sayıda hastayı dolandırdı. Hastalara verilen fetüslerin DNA eşleşmesi yapılamadı. Doktor İ.B. tutuklanırken, 3 klinik çalışanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silopi’de ‘Sahte Hamilelik’ ve ‘Kürtaj’ Dolandırıcılığı: Doktor Tutuklandı
Yazar: Kevin

Yayınlanma: 12 Mart 2025 09:13

Güncellenme: 16 Nisan 2026 05:37

Silopi’de ‘Sahte Hamilelik’ ve ‘Kürtaj’ Dolandırıcılığı: Doktor Tutuklandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Kadın Doğum Uzmanı İ.B. (58), hastalarına sahte hamilelik tedavisi ve kürtaj işlemleri uyguladığı iddiasıyla tutuklandı. Şüphelinin, kadınlardan para alarak gerçek olmayan tedaviler yaptığı, belirli bir süre sonra ise “Bebek anne karnında öldü” diyerek sahte kürtaj işlemleri gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

DNA Testleri Sahtekarlığı Ortaya Çıkardı

Silopi Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, konuyla ilgili 12 mağdurun ifadesini aldı.

Yapılan DNA incelemelerinde, şüphelinin mağdurlara verdiği fetüslerin kendilerine ait olmadığı tespit edildi.

İ.B.’nin kadınlara verdiği bazı ilaçların hamilelik testlerini yanıltıcı şekilde etkilediği, bilirkişi raporunda yer aldı.

Operasyon Üç Şehirde Yapıldı

Soruşturma kapsamında Şırnak, Aydın ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kadın Doğum Uzmanı İ.B. ve 3 klinik çalışanı gözaltına alındı.

Mahkeme kararıyla İ.B. tutuklandı, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdurlardan Şikayet Yağdı