Şifa Deposu Olarak Bilinen Rezene Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Maydanozgiller familyasından olan Rezene’nin bir çok faydası bulunmaktadır. Şifa deposu koyu renkli ve kendine has kokusuyla farklılık yaratan bu bitki başta kabızlık ve gaz problemlerinin tedavisinde büyük rol oynamaktadır.
Akdeniz bölgesi bitkilerinden biri olan rezeneden yapılan çay bir çok rahatsızlığa şifa olarak nitelendirilmektedir. Koyu renge sahip bitkinin kök ve tohumlarıyla yapılan çay en başka gaz ve kabızlık problemine sağladığı faydayla bilinmektedir.
Rezenenin bir faydası da emziren annelerde süt artırımı ve süt ile bebeğe geçen sindirim rahatlığı olarak bilinmektedir.
Günde bir bardak içilecek rezene çay ile artan stres düzeyinizi düşürebilirsiniz. Günde bir bardaktan fazlasının içilmesi tavsiye edilmemektedir.
Rezene çayı kişinin tansiyonunu dengede tuttuğu gibi kan basıncını ve kalp atış hızını da dengede tutmaktadır.
İçerisindeki zengin vitaminlerle günde bir bardak içilen rezene çayı sivilce, cilt kırışıklıkları, cilt lekelenmeleri gibi problemlerle savaşmaktadır.
Gaz ve şişkinliğin bir numaralı kurtarıcısı olarak bilinir. Özellikle küçük çocuklarda ve bir kaç aylık bebeklerde gaz sancıları için rezene çayı doktora danışıldıktan sonra rahatlıkla kullanılabilir.
Rezene tohumlarından elde edilen bu çay kanser ve daha bir çok hastalığa karşı bağışıklık sistemini oldukça desteklemektedir.
Rezene çayı astım tedavisini destekler, uykusuzluğa iyi gelir. Sakinleştirir ve metabolizmayı hızlandırır.
Rezene çayı nasıl hazırlanır?
- Aktardan alınan rezene tohumlarından bir tatlı kaşığı kadar alınır.
- Hafifçe sudan geçirilir.
- Bir bardak kaynatılan içme suyuna eklenir.
- 5 dakika beklettikten sonra süzülür.
- İster ılıtıp ister sıcak olarak tüketilir.