Yayınlanma: 10 Eylül 2021 19:48
Güncellenme: 18 Ocak 2025 08:45
Kardiyoloji Uzmanı Demet Erciyes D vitaminine dair bilgilendirmede bulundu. Tıp Enstitüsü ve Gıda ve Beslenme Kurulu, alınması gereken D vitamini miktarını 70 yaş altı yetişkinlerin günde 600 IU (15 mcg), 70 yaş üstü yetişkinlerin ise 800 IU (20 mcg) olarak belirliyor.
D vitamini vücudunuzda kalsiyum emilimine yardımcı olan yağda çözünen bir vitamindir. Fazla D vitamini alımı kandaki kalsiyum seviyesinin normalin üstünde olması anlamına gelen hiperkalsemi oluşumuna neden olabilir. Fazla alınan D vitamini mide bulantısına neden olabilir. Özellikle mide bulantısı ve kusma, çok fazla D vitamini ve hiperkalsemiyle birlikte ortaya çıkıyor. Ayrıca gereğinden fazla D vitamini gün içerisinde yorgun hissetmenize neden olabilir. Sinirlilik aynı zamanda hiperkalseminin ve çok fazla D vitamini almanın yaygın bir belirtisidir. D vitamini takviyesi alırken bu durumu sürekli yaşıyorsanız dikkatli olmanın zamanı gelmiş demektir. Ayrıca fazla D vitamini alımı böbrek taşı geliştirme riskini arttırır.
İçeriğimizin haricinde, d vit nedir, vitamin 3, vitamin d, d vitamin, d3 vitamini nasıl alınır, d vitamini için ne yapmalıyız, d vitamini ne olmalı, 1 yaş sonrası d vitamini, 3 yaş d vitamini kaç olmalı, d vitamini 11, d vit kaç olmalı, d vit, d vit 3, d vitamine ne iyi gelir, vitamine d, d vitamini hapı nasıl alınır, vitamin d3, vitamin d3 kaç olmalı, iu nedir vitamin, güneş d, vitamin d veya d3 arasındaki fark, d vitamini ne zaman alınır gibi anahtar kelimeler internet üzerinde en çok aratılan d vitamini aramalarıdır